• 2024 07 27

Egy hónapon belül újabb vezetőedző a DVTK-nál

A tulajdonosváltás után a horvát Zoran Zekic veszi át a futballcsapat irányítását

Az idény során már másodszor váltott vezetőedzőt a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata: Geri Gergely helyét a horvát Zoran Zekić vette át.

Hétfőn aláírták a vételi szerződést, kedden bemutatkoztak az új tulajdonosok, szerdán pedig nem sokat vártak, el is kezdtek söprögetni. A DVTK kieső helyen állt a tabellán, ezért érkezett decemberben a felvidéki magyar Geri Gergely a klubhoz Feczkó Tamás helyére, ám az utolsó bajnoki fordulókban ő sem tudott csodát tenni. Aztán a gárda már idejekorán, a két ünnep között megkezdte az új edzővel a felkészülést, és elkezdte megerősíteni a keretét is, mivel kiderült, hogy az nem feltétlenül olyan acélos, mint az elvárható az első osztályhoz. Az új tulajdonosok viszont úgy döntöttek, hogy a saját terveikhez a saját embereiket akarják, ami alapvetően teljesen érthető..

Így szerdán lapátra került Geri Gergely, aki igazán nem tudta bemutatni, hogy mennyi is érhet a munkája, hiszen a tavasszal a csapat már a horvát trénerrel Zoran Zekić segítségével próbálja meg kiharcolni a bentmaradást. 

A DVTK honlapja a 2018-as világbajnoki ezüstérem által fémjelzett horvát futballkultúra új edzői generációjának tagjaként utal Zoran Zekićre. A 46 éves szakember eddigi pályafutása során a nemzetközi porondra vezette az eszéki csapatot, ahol többek között a PSV Eindhovent is búcsúztatták. Ezen kívül Moldovában bajnoki címet és két kupagyőzelmet is ünnepelhetett.

Zekić így nyilatkozott az új munkahelyéről: "Dolgozni jöttem Diósgyőrbe, ahol egy hatalmas kihívás vár rám, de hiszek magamban, a stábban, a játékosokban és mindenki másban a klubban. Most nincs sok idő beszélni, mert rengeteg munka vár ránk, meg kell értetni a labdarúgókkal, hogy mit várok tőlük a pályán és a pályán kívül. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz a helyzet, de pozitív személyiségként hiszek abban a munkában, amit a rohamosan közelgő bajnoki rajt előtt elvégzünk."

A DVTK 10 ponttal az utolsó helyen áll a bajnokságban, január 20-án pótolják majd az FTC elleni elmaradt meccsüket, itt kéne megtörniük a példátlanul rossz sorozatukat, hiszen utolsóhat meccsüket hat vereséggel zárták. 

Geri Gergely elmozdítása után úgy tűnik, hogy van pénz Diósgyőrben, vagyis az új tulajdonosok valóban komolyan gondolják, hogy a romokból az előző tulaj által újjáépített DVTK-nál következhet a komolyabb lépés, azaz egy nemzetközileg jegyzett csapatot akarnak létrehozni, amihez viszont mindenképpen igazolniuk kell majd. 

Az viszont nagy kérdés, látva azt, ahogyan megváltak a vezetőedzőtől, hogy hullanak-e újabb fejek is majd Diósgyőrben? Hiszen a szurkolók korábban már több vezető távozását követelték. Meghallgatja-e az új tulajdonosi kör a kéréseket? Akarja-e a saját embereivel folytatni a munkát?