• 2024 04 24

Bondár Anna vereséget szenvedett Abu-Dzabiban

Az utolsó magyar kiesett az emirátusok-beli WTA-tornán

Bondár Anna két szettben kikapott csütörtökön a fehérorosz Aljakszandra Szasznovicstól, így a 64-es főtábla nyitófordulójában búcsúzott az Abu-Dzabiban zajló, 565 ezer dollár összdíjazású, keménypályás női tenisztornán.

 

Két győzelem a selejtezőben, egy vereség a főtáblán. Így foglalható össze Bondár Anna számára a hét. Az Abu-Dzabiban zajló WTA-torna úgyis pozitív mérleggel zárult, hogy a magyar teniszezőnő a főtáblán sima vereséget szenvedett fehérorosz ellenfelétől. 

Bondár rosszul kezdte a meccset, hiszen kettős brékhátrányba került, amely az első játszma sorsát el is döntötte, hiszen Szasznovics azt 6:2-re meg is nyerte. A második szett már egészen másként alakult, itt 2:2-ig fej-fej mellett haladtak a felek. Azonban innen a fehérorosz hölgy ismét brékelt, amit már el tuoott vinni a meccs végéig. 6:3-ra nyerte a második játszmát is, így biztosan hozta a találkozót és jutott be a második fordulóba.

 

 A torna előtt a világranglistán 275. volt a 23 éves magyar teniszezőnő, aki végül 1 óra 28 perc alatt maradt alul a WTA rangsorában 90. riválissal szemben. De a két játékos közti különbség csökken majd a következő világranglistán, hiszen  Bondár a szereplésével előre lép majd a 250. hely környékére. 
 
    WTA-torna Abu-Dzabi, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Aljakszandra Szasznovics (fehérorosz)-Bondár Anna 6:2, 6:3