• 2024 04 19

Visszaköltözik saját otthonába az FTC a BL-meccsekre

Szombaton a CSM Bucuresti érkezik Budapestre

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata az Érd Aréna helyett ismét népligeti otthonában, az Elek Gyula Arénában játssza hazai mérkőzéseit a Bajnokok Ligájában.

A klub honlapján Bognár László, a kézilabda-szakosztály ügyvezető-igazgatója elmondta, a befogadóképességet leszámítva az Elek Gyula Aréna mindenben megfelel a BL-mérkőzések követelményeinek, de mivel a koronavírus-járvány miatt csak zárt kapuk mögött lehet meccseket rendezni, a nézőtér mérete irreleváns. Ezért kérvényezték az európai szövetségnél (EHF), hogy ismét otthon játszhassanak, az EHF pedig hozzájárult a helyszínváltoztatáshoz.
"A CSM Bucurestit szombaton már biztosan itthon fogadhatjuk, és bízom benne, hogy amennyiben addig a járvánnyal kapcsolatos szabályozás nem változik, akkor az Esbjerg, valamint a Metz elleni csatát is itt vívhatjuk meg, de utóbbiakról később dönt a szövetség" - magyarázta Bognár.
Az őszi idényben koronavírusos megbetegedések miatt elhalasztott mérkőzések közül a francia Metz HB elleni, hazai találkozót január 20-án, a norvég Vipers Kristiansand elleni idegenbeli meccset pedig január 27-én pótolják.

Közben a CSM Bucuresti női kézilabdacsapata már az FTC elleni szombati mérkőzésre hangol. Adrian Vasile, a román együttes vezetőedzője a sok sérültje ellenére optimista és bízik a győzelemben. 
    A szakember kedden az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy több játékosa is hiányozni fog a budapesti találkozón, de meggyőződése, hogy a pályára lépők tudni fogják, mit kell tenniük a győzelem érdekében.  
    Arra számít, hogy a bukaresti mérkőzéshez képest - amelyet a házigazdák nyertek 25-19-re - a szombati teljesen más lesz. Emlékeztetett, hogy októberben a Ferencvárosnak több játékosa koronavírus-fertőzött volt, ezért most azt várja, hogy más összetételben áll ki a magyar csapat. Szerinte némileg fordult a kocka, hiszen nem számíthat a szerb beálló, Dragana Cvijic, a balátlövő Alexandrina Barbosa és Bianca Bazilu, valamint a fiatal román irányító, Denisa Valcan játékára. Hozzátette: további játékosai is kisebb egészségi problémával küszködnek.
    A román tréner a Ferencvárosról úgy nyilatkozott, hogy érett együttes, amely az évek során világos rendszert alakított ki, és különleges a csapatszellemük.
     A CSM Bucuresti és az FTC-Rail Cargo Hungaria a BL A jelű csoportjában szerepel. Jelenleg a román csapat a második helyen áll 11 ponttal, míg az FTC a negyedik 8 ponttal.