• 2024 04 26

Közel sem tökéletes felkészülés a kézilabda világbajnokságra

Edzőmeccsek és Ligetvári nélkül utazik a magyar válogatott

Felkészülési mérkőzések nélkül utazik a jövő szerdán kezdődő egyiptomi világbajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott, amelynek nem lesz tagja a tornán Ligetvári Patrik.

A Szlovák Kézilabda Szövetség arról értesítette a MKSZ-t, hogy a szlovák férfi válogatott keret több tagja is koronavírusos, az együttes karanténba került, így nem tud Magyarországra utazni. Emiatt a Magyarország-Szlovákia férfi válogatott mérkőzés, amelyre január 8-án, pénteken Győrött került volna sor, elmarad.

A magyar válogatott tehát ezdőmérkőzés nélkül utazik majd el Egyiptomba, a világbajnokságra. A keret a két ünnep közt kezdte meg a munkát a győri buborékban, a veszprémi játékosok január elején csatlakoztak a többiekhez a BL Final Four után. Gulyás István szövetségi kapitány dolgát az sem könnyíti meg, hogy a koronavírus-fertőzésen átesett Ligetvári Patrik vizsgálati eredményei alapján nem kapta meg a pályára való visszatéréshez szükséges orvosi engedélyt, így nem lehet tagja a világbajnokságra utazó csapatnak sem.

A kapitány így értékelte a helyzetet a Kézilabda Szövetség honlapján:

"Sajnáljuk, hogy nem tudunk pályára lépni pénteken, hiszen fontos része lett volna a világbajnoki felkészülésnek a találkozó. Mi készülünk tovább, sajnos mérkőzést más ellenféllel szemben ilyen rövid idő alatt a válogatottak már lekötött találkozói és a COVID-szabályok miatt nem lehet szervezni, így az edzéseken egymás elleni mérkőzés is szerepel majd a programban. Mindezzel nem lehet tökéletesen modellezni egy nemzetközi mérkőzést, de el kell fogadnunk a helyzetet, a fő célunk, hogy jól szerepeljünk az egyiptomi világbajnokságon."

A 20 fős keret péntekig Győrben készül, a mérkőzésekre 16 fő nevezhető. Hétvégére pihenőt kapnak a játékosok, hétfőtől Budaörsön folytatják az edzőtábort, majd szerdán utaznak Egyiptomba.
A nemzeti csapat a gízai A csoportban jövő pénteken a Zöld-foki Köztársaság együttesével, vasárnap Uruguayjal, január 19-én pedig Németországgal találkozik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

A középdöntőben négy hatos csoportban játszanak a résztvevők. A középdöntő csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Január 15. 20:30: Magyarország–Zöld-foki szigetek
Január 17. 20:30: Magyarország–Uruguay
Január 19. 20:30: Magyarország–Németország