• 2024 04 26

Danyi Gábor a szezon végén távozik Győrből

Siófokra igazol a vezetőedző

A Győri Audi ETO KC honlapja kedden délután tudatta, amit már rebesgettek, hogy Danyi Gábor nyáron távozik a női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról, és a Siófok KC szakmai munkáját irányítja a jövőben.

A klub szűkszavú közleményében az elnök, Dr. Bartha Csaba a következőképpen nyilatkozott:

"2020 február elején jelentettük be Danyi Gábor újabb egyéves megbízatását a csapat élén. A klub vezetése tárgyalt a kontraktus folytatásáról, és az a döntés született, hogy nem hosszabbítjuk meg az idén lejáró szerződést. A szezon hátralévő részében természetesen közösen küzdünk tovább a céljaink eléréséért.” 

Már a múlt héten azt rebesgették, hogy Danyi távozik majd Győrből, de a valódi okokról csak találgatni lehet. Ha igazak a pletykák, akkor Ambros Martín a korábbi spanyol sikeredző, akinek éppen nincsen klubja, visszatérhet egykori sikerei helyszínére. Hogy a váltás ezért történt-e ez is elképzelhető. Persze anyagi vagy szakmai indokok is dönthettek.

Danyi végigjárta a szamárlétrát Győrben, hiszen 2011 nyarán érkezett a klubhoz, másodedzőként Konkoly Csabával, Karl Erik Böhnnel és Ambros Martínnal dolgozott, majd 2018-tól vezetőedzőként folytatta munkáját. 2019-ben a BL-ben, a bajnokságban és a Magyar Kupában is aranyérmet nyert a győriekkel. A címeket megvédeni-e pedig nem önhibájából nem sikerült, hiszen a tavaly semmilyen sorozat nem fejeződött be a koronavírus-járvány miatt.

Danyi kinevezésekor a "magyarabb" útról beszélt, vagyis hogy a magyar játékosok fokozatosan nagyobb szerepet kapnak majd a klubnál. Elképzelhető, hogy nagyobb anyagi igényei voltak, hiszen a Siófokra szerződése, ismerve a Balaton-parti együttes előretörését ezt valószínűsítheti. Azonban ha Győrbe ismét külföldi edző kerül majd, akkor egészen biztosan többe fog kerülni, mint Danyi, legyen az Ambros Martín, vagy a klubbal szintén hírbe hozott a francia Emmanuel Mayonnade. 

Közben a Siófok KC honlapja is megerősítette Danyi Gábor érkezését, aki három plusz két évre szerződött a klubhoz, ahol segítője a jelenlegi vezetőedző, Zdravko Zovko lesz, akivel korábban Győrben is együtt dolgozott. 

"Izgatottan várom ennek az új fejezetnek a kezdetét, de addig is vannak kötelezettségeim. Jelenleg az a legfontosabb számomra, hogy befejezzem azt, amit elkezdtem. Mindent megteszek azért, hogy a Győri Audi ETO KC-val a lehető legsikeresebben zárjuk le ezt a szezont" -nyilatkozott a vezetőedző. 

Egy biztos a triplakoronára ugyanolyan esélye van a Győrnek idén is, mint tavaly. Hogy az idejekorán bejelentett távozás jót tesz majd a gárdának vagy sem? Ez májusig kiderül. Emlékeztetőül az 56 éves, pécsi születésű edző egyébként Elek Gáborral együtt a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját is betölti, kérdés, hogy mi történik ezzel a szerepkörével nyár után.