• 2024 04 24

Gólzáporos döntetlen Zalaegerszegen

Közönségszórakoztató mérkőzés az üres lelátók előtt

A Zalaegerszeg vasárnap fordulatos mérkőzésen 4-4-es döntetlent játszott a vendég Pakssal a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában.

A két csapat nyílt sisakkal támadott az első perctől kezdve, amit két kimaradt ziccer is mutatott mindkét oldalon. De a gólra sem kellett sokáig várni, a 6. percben Szépe szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. Nem szegte a Paks kedvét kimaradt helyzete után bekapott gyors gól, még a szünet előtt fordítani tudott. A folytatás még fordulatosabb volt, ami gyors hazai egyenlítéssel kezdődött. A vendégek kisvártatva visszavehették volna a vezetést, ám büntetőt hibáztak, azonban mégis előnybe kerültek Bognár második gólt érő szabadrúgása után Szabó révén. Megint a Zalaegerszeg futhatott az eredmény után, ám nem futott sokáig, öt perc sem kellett az egyenlítéshez. A vezetés megszerzéséhez viszon igen, Könyves maradt le egy perccel az egyenlítő gólt szerző Babati mögött, és joggal bízhatott abban, hogy győztes gólt szerzett. Azonban méltón az addigi történésekhez tartogatott még fordulatot a mérkőzés, és összességében igazságosnak mondható, hogy a 94. percben pontot tudott szerezni a kétszer is vezető Paks.

ZTE FC-Paksi FC 4-4 (1-2)
Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Pintér
gólszerzők: Szépe (6.), Favorov (46.), Babati (78.), Könyves (83.), illetve Bognár I. (30.), Hahn (37.), Szabó J. (74.), Papp K. (94.)
sárga lap: Gergényi (30.), Lesjak (59.), Sankovic (75.), illetve Lorentz (2.), Papp K. (9.)

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Szépe, Bobál D. - Szánthó (Koszta, 79.), Favorov, Sankovic (Tajti, 79.), Gergényi (Futács, a szünetben), Bedi - Könyves (Kálnoki-Kis, 85.), Zimonyi (Babati, 68.)

Paksi FC: Rácz - Osváth, Böde, Lorentz (Szakály D., a szünetben), Szabó J. - Bognár I. (Ádám, 81.), Papp K., Tamás O., Bertus - Hahn (Kulcsár, 80.), Sajbán (Nagy R., 72.)