• 2024 04 25

Döntetlen a kiesési rangadón

A 96. percben mentett pontot a Budafok Diósgyőrben

A sereghajtó Diósgyőr hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az előtte álló Budafokkal a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának kiesési rangadóján. Az újonc vendégek a 96. percben egyenlítettek.

Diósgyőri VTK-Budafoki MTE 1-1 (1-0)
Miskolc, zárt kapus, v.: Bognár
gólszerzők: Vanecek (40.), illetve Kulcsár (96.)
kiállítva: Zivulic (83.)
sárga lap: Vanecek (24.), Márkvárt (78.), Max (95.), illetve Ihrig-Farkas (35.), Jagodics (81.), Huszti A. (88.), Oláh B. (88.)

Diósgyőr: Antal - Grgic, Milovic, Soldo, Marin - Márkvárt (Pedro, 78.), Sesztakov - Drazic (Hegedűs, 87.), Grozav (Ivanovski, a szünetben), Suljic (Augusto Max, a szünetben) - Vanecek (Zivulic, 68.)

Budafok: Póser - Huszti A., Kovács D., Jagodics, Zeke - Oláh B., Csonka - Skribek (Takács R., a szünetben), Filkor, Ihrig-Farkas (Szabó M., 77.) - Zsóri (Kulcsár K., a szünetben)

A Diósgyőr gyakorlatilag végig támadta az első félidőt, és nem sokkal a játékrész vége előtt meg is szerezte a vezetést. A vendégek kapura szinte teljesen veszélytelenek voltak.
A második játékrész langyos tempóban csordogált, sokáig semmi érdemleges nem történt, majd a félidő közepén Antal, a hazaiak kapusa két nagy bravúrt is bemutatott.
Az utolsó bő tíz percet emberhátrányban futballozta végig a DVTK, Zivulic nem sokkal pályára lépését követően már mehetett is zuhanyozni, mert egy szöglet közben megütötte a vendégek egyik játékosát. A budafokiak mindent egy lapra feltéve hajtottak az egyenlítésért, a 96. percben még kaptak egy szabadrúgást, amelyet Kulcsár a sorfal alatt lőtt el, a labda pedig a bal alsó sarokban kötött ki.

(Fotó: BMTE)