• 2024 04 25

Győzött a Honvéd Fehérváron

Ezúttal pontokat hozott a végjáték a piros-feketéknek

A Budapest Honvéd Batik hajrában szerzett góljával győzött a MOL Fehérvár otthonában az OTP Bank Liga szombati zárómérkőzésén.

Úgy tűnik sikeresek voltak a Honvéd téli igazolásai. Bőle után Nagy Dominik és az izraeli Bardea is bemutatkozott a fővárosiaknál, mégozzá nem is akármilyen siker során. Bár a mérkőzés egészében mezőnyfölényben voltak a hazaiak, ez a kapu előtti többeltteljesítményben nem öltött testet. Hidi az első félidő derekán szerzett vezetést egy szerencsés góllal a fővárosiaknak és már-már egygólos Honvéd-előnnyel térhettek pihenőre a csapatok, amikor a Vidihez frissen érkezett Dárdai egyenlített a lefújás előtti másodpercekben. A fordulás után sem változott a játék képe, többet birtokolta a labdát a tabella másodikja, de a Honvéd stabilan szürte a hazai támadásokat. Veszélyeztetni egyik csapat sem tudott. A hajrára cseréi által próbálta fokozni a tempót a Fehérvár, Petrjak többször el is futott a szélen de beadásaiból nem alakult ki helyzet a vendégek kapuja előtt. Az utolsó tíz percre fordulva szöglethez jutottak a fehér mezben játszó piros-feketék és Batik remek fejesével megszerezték a győzelmet, aminek köszönhetően öt ponttal eltávolodtak a kieső helytől, és hétre közeledtek a dobogóhoz. A Fehérvár pedig nem hogy nem tudta kihasználni a Fradi hazai pontvesztését, tovább nőtt a különbség közte és a címvédő közt.

MOL Fehérvár FC - Budapest Honvéd FC 1-2 (1-1)

MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött v.: Bogár
gólszerzők: Dárdai (45.), illetve Hidi (22.), Batik (80.)
sárga lap: Bamgboye (61.), Musliu (68.), Alef (78.), illetve Hidi (33.), Bardea (59.), Tujvel (83.), Tamás K. (90.), Nagy D. (91.), Zsótér (94.)

MOL Fehérvár FC: Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Alef - Nego, Dárdai (Petrjak, 64.), Houri, Bamgboye - Nikolics (Zivzivadze, 64.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Uzoma (Bardea, a szünetben), Kamber, Batik, Lovric, Tamás K. - Szendrei, Hidi (Nagy G., 78.), Gazdag - Balogh N. (Nagy D., 67.), Bőle (Zsótér, 86.)