• 2024 04 23

A DVTK nyerte a magyar edzők csatáját a szlovák Extraligában

Tokaji Viktor győzelemmel mutatkozott be vezetőedzőként

A DVTK Jegesmedvék együttese 3-2-re legyőzte az Érsekújvárt (Nové Zámky) a szlovák jégkorongliga pénteki játéknapján, melyen két magyar edző, Tokaji Viktor és Majoross Gergely csapatai csatáztak Miskolcon.

Húsz, de talán még három éve is elképzelhetetlen lett volna, de pénteken megvalósult: a szlovák jégkorong Extraligában több magyar vezetőedző van, mint magyar csapat. Bár az, hogy két szlovák Extraligás gárdának is magyar trénere legyen a korábbi években sem valósult meg, hiszen míg a MAC Majoross Gergely irányításával készült, addig Miskolcon rendre külföldi edzőkkel próbálkoztak. Több-kevesebb sikerrel. Egészen eddig a hétig, amikor a Jegesmedvéknél úgy döntöttek, hogy Tokaji Viktorra bízzák az első csapatot. Így a DVTK-Nové Zámky bajnokin a két kispadon két magyar vezetőedző dirigált. Hogy melyik nagyobb meglepetés? Az, hogy az Érsekújvár Majorossal keresi a kiutat a hullámvölgyből? Vagy az, hogy Tokaji Viktor első felnőtt vezetőedzői munkáját a megleheteősen rossz szériában lévő DVTK-nál kapta? Döntsék el önök. Mindenesetre a MAC-ban korábban két évig vezetőedző-másodedző leosztásban dolgozó páros most egymás ellen küzdött. 

A két egykori válogatott csatájából pedig a debütáló jött ki jobban. A két csapat hasonlóan rossz szériában van, hiszen utolsó 10 meccséből mindössze egyet nyert meg mind a kettő. Azonban ezúttal a DVTK győzni tudott. Egy kifejezetten nagy iramú, jó meccsen. Egy tréner nem tud csodát tenni két nap alatt, azonban Tokaji Viktor elérte, hogy a játékosai higgyenek magukban. Akkor is, amikor nem nekik állt a zászló. Hiszen hiába vezetett a házigazda a zárt kapuk mögött rendezett találkozón, az Érsekújvár fordított. De ezt meg tudta tenni a DVTK is, amely a bekapott második gól után nagyon gyorsan ütött kettőt. Adorján ismét remekül állta a sarat, és a hajrában amikor emberelőnybe kerültek a vendégek és a kapus lehozatalával ezt kettősre növelték, azt is kivédekezte a hazai csapat. Majoross Gergelynek a támadószekcióval lesz a legnagyobb munkája, igaz jelen pillanatban még az Érsekújvár áll jobban, hiszen míg a DVTk csak 11. a tabellán, a Nove Zámky a 9., azaz még rájátszást érő helyen áll. Igaz a Besztercebányával kiegészülve ez a három csapat küzd a két utolsó nyolcaddöntős helyéért. A kilencedik Érsekújvárnak 36, a tizedik Besztercebányának 34, míg a 11. DVTK-nak 32 pontja van, és az első tíz jut a playoff-ba. Innen folytatják vasárnap.

DVTK Jegesmedvék-Nové Zámky (szlovák) 3-2 (1-1, 2-1, 0-0)
a magyar csapat gólszerzői: Flick (6.), Galanisz (25.), Csányi (28.)