• 2023 09 22

Tokaji Viktor a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője

A szakember Miskolcon állhat először vezetőedzőként a kispad mellett

A kanadai Dave Allison távozása után Tokaji Viktor veszi át a DVTK Jegesmedvék irányítását. A szlovák Tipsport ligában szereplő együttessel első mérkőzését a Majoross Gergely által vezényelt Érsekújvár ellen vívhatja.

"A szezon ezen szakaszában kissé váratlanul éri az embert egy ilyen komoly lehetőség. – kezdte nyilatkozatát Tokaji Viktor a klub honlapján - Sok tényezőt kellett figyelembe vennem, de a családom is támogat, így nyugodt szívvel mondhattam igen a felkérésre. Az elmúlt napokban sokan dolgoztak azon, hogy ez az ügylet létrejöjjön, ezúton is köszönöm minden érintettnek, hogy lehetővé tették a klubváltásomat. Ugyan a helyzet nem könnyű, de motiváltan várom az előttünk álló időszakot. A következő napokban a munkáé lesz a főszerep, izgatottan várom az első találkozást a csapattal."

Úgy éreztük, hogy váltásra van szükség, új impulzusra, ami fel tudja rázni a játékosokat a következő 16 meccsre. Mivel keretünk java részét magyar játékosok alkotják, mindenképpen magyar szakembert szerettünk volna kinevezni, így esett a választásunk Tokaji Viktorra. Azon felül, hogy Viktor csodálatos játékospályafutást tudhat a magáénak, az utóbbi két évben másodedzőként dolgozott a MAC-nál, így ismeri a ligát, ismeri a csapatokat és természetesen ismeri a mi csapatunkat is. Nem egy ismeretlen közegbe érkezik, reméljük motiváltsága átragad a játékosokra is, és vissza tudunk találni arra a játékunkra, ami csapatunkat a korábbi időszakban jellemezte. Megállapodásunk egyelőre a szezon végéig szól, de bízom abban, hogy ez egy hosszabb távú együttműködés kezdete. Ezen felül köszönöm a MAC-nak, hogy Viktor klubváltását lehetővé tették. - mondta ugyanott a döntés hátteréről Egri István a DVTK Jegesmedvék elnöke. 

(fotó: dvtk.eu)