• 2024 04 16

Jakabfi Zsanett a szezon végén visszavonul

Utolsó évét kezdi

A szezon végén befejezi pályafutását Jakabfi Zsanett, a német VfL Wolfsburg csatára, akit Magyarországon tavaly kilencedszer választottak meg az év női labdarúgójának.

"Régóta érlelődött már bennem ez a döntés, amit nem volt könnyű meghozni. Wolfsburgban sok barátot szereztem, akikkel mindent megnyertünk. Természetesen a legszebb emlék a 2013-as londoni Bajnokok Ligája-győzelem" - idézte a klub hivatalos honlapja a 31. születésnapját február 18-án ünneplő Jakabfit, aki hozzátette, a lehető legjobb eredménnyel szeretné befejezni az idényt.
Jakabfi decemberben jelentette be, hogy elköszön a magyar válogatottól. Az egyetlen Bajnokok Ligája-győztes magyar futballista 2007 és 2020 között 62 mérkőzésen lépett pályára címeres mezben, és ezeken 31 gólt szerzett.
Jakabfi Zsanett Somogyváron, majd 14 éves korától az MTK Hungária FC-ben játszott. Öt szezon alatt több mint száz gólt lőtt, és magyar bajnok lett, majd 2009-ben Wolfsburgba igazolt. Csapatával hatszor nyerte meg a német bajnokságot, és hatszoros kupagyőztesnek mondhatja magát. A Bajnokok Ligájában kétszer ért fel a csúcsra klubjával, amely az előző kiírásban is döntős volt.