• 2024 04 25

A Vasas visszavágott a Csíkszeredának

A Fradi hosszabbításban verte az Újpestet

Az Erste Liga mind a tíz csapata jégre lépett a bajnoki fordulóban. A MAC, a DEAC és a Vasas Erdélyben túrázik, a DAB a Titánokat fogadta a Fejér-megyei, az Újpest pedig a Fradit a fővárosi rangadón.

Fordulatos mérkőzésen vágott vissza tegnapi, hosszabbításos vereségéért a Vasas a Csíkszereda otthonában. A budapestiek háromgólos előnyét a hazaiak még  kiegyenlítették, ám a piros-kékek újra előnyt szereztek, amit egy üres kapus góllal biztosítottak be. A Vasas története első pontját szerezte a Sportklub ellen szerdán, majd csütörtökön első diadalát is learatta, így értékes sikerekkel a tarsolyában folytathatja erdélyi túráját.

A MAC és a DEAC nem volt ennyire sikeres, előbbi ellen a Gyergyó szerezte meg első győzelmét, míg utóbbi Brassóban még megszerezte ugyan a vezetést ám a középső harmadot 3-0-ra elveszítette, és ezzel a mérkőzést is. A DAB hazai pályán veszített megyei rangadót a Titánok ellen, akik mindhárom harmadot megnyerve magabiztosan győztek. Eközben a fővárosban kiegyensúlyozott mérkőzést játszott egymással az Újpest és a Ferencváros, hatvan perc alatt nem is dőlt el a mérkőzés, a vendégek a hosszabbításban tudták megszerezni a győzelmet.

Erste Liga, eredmények

Sport Club Csíkszereda (romániai)-Opten Vasas HC 4-6 (0-3, 3-2, 1-1)
Corona Brasov Wolves (romániai)-DEAC 3-1 (0-1, 3-0, 0-0)
Gyergyói Hoki Klub (romániai)-MAC HKB Újbuda 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)
Dunaújvárosi Acélbikák-Titánok 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)UTE - FTC-Telekom 2-3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-1) - hosszabbítás után
UTE - FTC-Telekom 2-3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-1) - hosszabbítás után

(fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda)