• 2024 07 23

Idén szeptemberben lesz a budapesti kick-box világkupa

Egy év kihagyás után újra

Az elmúlt évben a hagyományos magyarországi kick-box világkupa a koronavírus járvány miatt elmaradt, idén azonban megrendezik a versenyt, a megszokott májusi időpont helyett szeptember 16. és 19. között a BOK Sportcsarnokban.

A WAKO világkupa sorozatának magyarországi állomására, 2019-ben 42 ország több mint 1700 sportolója érkezett. Idén remélik s szervezők, hogy hasonló létszámban vesznek majd részt az indulók a szeptemberre tolt viadalon.

"Egyöntetűen azt fogalmaztuk meg, hogy egy májusi időpont még nagyon bizonytalan, és ha meg is tudnánk rendezni, túl korai lenne a sikeres lebonyolításhoz. Ezért aztán későbbi időpontokat kerestünk, és még időben sikerült lecsapni egy olyan dátumra, ami mindenkinek jó. Örömmel mondhatom, hogy már le is futottuk a kötelező köröket, a kiválasztott szeptember közepi időpont pedig megfelel a helyszínt adó BOK Sportcsarnoknak is, és illeszkedik a WAKO versenynaptárába is. Meggyőződésem, hogy szeptemberben már egy jó és komoly verseny tudunk csinálni" – nyilatkozta a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke Galambos Péter.