• 2023 12 03

10 pontra nőtt az FTC előnye a tabellán

Bepótolták az elmaradt meccseket

A címvédő és listavezető Ferencváros simán, 3-0-ra nyert a Budafok otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésén. Szerhij Rebrov bajnokcsapata ezzel tíz pontra növelte előnyét a második MOL Fehérvár FC-vel szemben, amely kikapott Kisvárdán.

 Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a Ferencváros, az első negyedórában több helyzetet is kidolgozott, de a gól elmaradt. Nem kellett sokat várni így sem a zöld-fehérek vezetésére, Uzuni a saját maga által kiharcolt büntetőt értékesítette. Néhány pillanattal később a felsőléc mentette meg a hazaiakat, akik nem jelentettek veszélyt Dibusz kapujára.
A Ferencváros nem sokkal a fordulást követően megduplázta előnyét, a sérült Dvali helyére az első félidőben érkező 18 éves Csontos talált be egy pontrúgást követően. A 67. percben megpecsételődött a budafokiak sorsa, miután egy kezezést követőn másodszor is büntetőhöz jutott a címvédő, ezúttal pedig Haratin volt az ítélet végrehajtója.
A hajrában nem változott az eredmény, a Ferencváros könnyed játékkal diadalmaskodott. A Budafok legutóbb három hónapja, október 25-én győzött a bajnokságban, azóta tíz meccsen mindössze három döntetlenre futotta az erejéből.

OTP Bank Liga, az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés: Budafoki MTE-Ferencvárosi TC 0-3 (0-1)
Budafok, zárt kapus, v.: Iványi
gólszerzők: Uzuni (25., 11-esből), Csontos (58.), Haratin (67., 11-esből)
sárga lap: Filkor (38.), Zeke (67.), illetve Haratin (30.), Sigér (36.)

Budafoki MTE: Póser - Huszti A., Oláh, Romic, Zeke - Filkor (Ihrig-Farkas, 75.), Csonka - Skribek (Takács, 63.), Lőrinczy (Kulcsár, 63.), Szabó M. (Micsinai, 75.) - Zsóri (Kovács D., 82.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Lovrencsics, Dvali (Csontos, 37.), Blazic, Heister (Wingo, 82.) - Sigor, Haratin - Nguen (Vécsei, 82.), Isael, Uzuni (Skvarka, 71.) - Boli (Zubkov, 71.)

A második helyen álló MOL Fehérvár FC 2-1-re kikapott Kisvárdán, a hazai csapat az előző hat bajnoki találkozóján nem tudott nyerni, ötször döntetlent játszott egyszer pedig - éppen szerdai ellenfelétől december 18-án, Székesfehérváron 3-0-ra - kikapott. Mostani sikerével viszont a hatodik helyről feljött a harmadikra.
    A szeptember végi összecsapást a Fehérvár kérésére halasztották el, mert akkor az Európa-liga selejtezőjében készült sorsdöntő mérkőzésre a főtáblára jutásért.  Kiegyensúlyozott, élvezetes játékot hozott az első félidő. Többet támadott a Fehérvár, de nem tudott kialakítani sok komoly helyzetet, aminek elsősorban az volt az oka, hogy a Kisvárda szervezetten futballozott. Az első bő negyedórában mindkét oldalon akadt egy-egy nagy lehetőség, amely kimaradt, azután a Kisvárda szerzett vezetést, majd hamar egyenlített a vendégcsapat. A folytatásban is igyekezett irányítani a Fehérvár, de a kisvárdai akciókban is volt gólveszély.
    A szünet után gyakrabban próbálkozott támadásvezetéssel a hazai együttes, amely szépen passzolgatva hozta fel a labdát több alkalommal is. Az egyik pontos akció végén ismét előnybe került a Kisvárda, és ezután, ha lehet, még szervezettebben játszott. Hiába tartotta a labdát a Fehérvár sokáig a hazai kapu előtt, komoly helyzetbe nem került, így pont nélkül zárta a mérkőzést.

OTP Bank Liga, 5. forduló: Kisvárda Master Good-MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)
Kisvárda, zárt kapuk mögött, v.: Andó-Szabó
    gólszerzők: Simovic (22.), Sassá (58.), illetve Fiola (28.)
    sárga lap: Lucas (5.), Sassá (20.), Leoni (26.), Hej (60.), illetve Fiola (25.), Rus (35.), Stopira (82.)

    Kisvárda: Dombó - Hej, Ene (Melnyik, 30.), Cirkovic, Leoni - Lucas (Zlicic, 88.), Karabeljov, Simovic - Sassá (Kovácsréti, 76.), Viana (Jelena, 87.), Bumba (Navratil, 75.)

    Fehérvár: Rockov - Bolla (Szabó, 83.), Rus, Stopira, Fiola - Alef, Houri (Kovács, 73.), Pinto (Hangya, 62.) - Petrjak (Nego, 62.), Zivzivadze (Nikolics, 73.), Bamgboye