• 2024 04 23

Kikapott a Szolnok az Európa Kupában

Első negyedben megszerzett előnyét őrizte meg a lengyel rivális

A Szolnoki Olajbányász kikapott a lengyel Ostrów Wielkopolskitól a férfi kosárlabda Európa Kupa lengyelországi buboréktornájának keddi nyitányán.

A Szolnok kezdett jobban, pár ponttal vezetett az első negyed feléig, ám a lengyelek megrázták magukat és állva hagyták ellenfelüket. A második játékrész felére kialakult 45-30 már behozhatatlan különbségnek tűnt a játék képe alapján, de a magyar csapat hat pontra felzárkózott a mérkőzés felére. A folytatásra ez bíztató fordulat volt, azonban a szünet megtörte a Tisza-partiak lendületét és a harmadik tíz percben nem tudtak közeledni ellenfelükhöz. A Szolnok mindent beleadva kezdte az utolsó negyedet és a 36. percben a horvát Roko Badzim nyolcméteres triplájával minimálisra csökkentette a különbség (75-74). Sőt a magyar együttes ezt követően 79-75-re még vezetett is, de innentől egy szolnoki pontra 15 érkezett az Ostrów Wielkopolskitól, így végül a rivális ünnepelhetett.

Férfi kosárlabda Európa Kupa, C csoport, Wloclawek, Lengyelország 1. forduló:
Ostrów Wielkopolski (lengyel)-Szolnoki Olajbányász 90-80 (26-19, 21-22, 22-22, 21-17)
A magyar csapat legjobb dobói: Badzim 26, Warner 14, Subotic 12

A Szolnok csütörtökön az izraeli Ness Ziona, pénteken pedig a portugál Sporting együttesével csap össze Lengyelországban.
A csapatok keddtől péntekig játsszák le zárt kapuk mögött a csoportkört, a kvartettekből az első két helyezett és a négy legjobb harmadik jut be a tizenhat közé. A nyolcad- és a negyeddöntőket március 23. és 25. között rendezik, míg a Final Fourra április 23. és 25. között kerül sor.

(fotó: FIBA)