• 2024 04 19

Életmentő siker

Mihók Attila értékelte a női vízilabda-válogatott sikerét

A magyar női vízilabdaválogatott szombaton Triesztben a házigazda Olaszország magabiztos legyőzésével kijutott a tokiói nyári olimpiára.

"Válogatottunk csapatkapitánya űrvízilabdát játszott" - ezt nem a krónikások mondták, hanem maga a szövetségi kapitány, Bíró Attila a hatalmas siker után egyből Olaszországban. Rita nemcsak hat gólja miatt érdemelte ki ezt a ritka elismerést, hanem azzal is, ahogy jól ismert, vezéregyéniségekre jellemző képességének mozgósításával összefogta az együttest.

Mihók Attila a dunaújvárosi felnőtt női csapat vezetőedzője szerint Rita élete meccsét játszotta szombaton és az a fontos, hogy folyamatosan épülnek be a fiatalok, akik szeretnék most már éremmel zárni az ötkarikás játékokat, mivel mint ismert az elmúlt három olimpián is drámai mérkőzésen ugyan, de lemaradtunk a bronzéremről Pekingtől Londonon át a legutóbbi riói nyári olimpiáig.

A hazai szövetség tehetséggondozó koordinátora honlapunknak elmondta, hogy mit ért azon, hogy életmentő ez a győzelem a sportág szempontjából.