• 2024 07 27

Dárdai Pál visszatér a Hertha élére

Ismét beuró lesz a magyar edző

Újra Dárdai Pál lett a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Nagy meglepetés nem történt, hiszen azután, hogy Bruno Labbadiát menesztették a vezetőedzői posztról a Hethánál, kézenfekvő volt, hogy ismét Dárdai Pál lehet majd a megmentő. Azok után pedig főleg, hogy Michael Preetz sportigazgató is távozott. Preetz korábban összekülönbözött Dárdaival, így egy korábbi visszatérésnek leginkább ő volt az akadálya. Berlinben az utóbbi években ugyanis nagy terveket szövögettek, azonban hiába jött egy új befektető, hiába invesztáltak a csapatba közel 270 millió eurót, az eredmények nem jöttek. Dárdai óta Lucien Favre, Markus Babbel, Otto Rehhagel és Jürgen Klinsmann és végül Labbadia is megfordult a kispadon. De utoljára a nemzetközi kupaszereplést csak Dárdaival sikerült elérni az Európa Liga csoportkörével.    

 A berlini klub hétfői bejelentésében is utalt rá, hogy a 44 éves Dárdai 2015 és 2019 között már irányította a berliniek első csapatát. Dárdai egyik segítője a hozzá hasonlóan ex-Hertha-játékos Andreas Neuendorf lesz, aki most az U23-asokat irányítja. Petry zsolt pedig marad kapusedző a gárdánál. 

"Nem az volt a tervem, hogy a 16 évesek után a profikat vegyem át, de senkinek sem kell magyaráznom, hogy mit jelent nekem a Hertha, tehát nem volt kérdés, hogy segítek ebben a helyzetben" - nyilatkozott Dárdai, aki 2014-15-ben magyar szövetségi kapitányként is tevékenykedett.

A Hertha jelen pillanatban 14. a tabellán, innen kellene elmozdítania a csapatot Dárdainak, aki mivel a klubnál dolgozik, így a legkézenfekvőbb megoldás volt anyagi szempontból is. A szerződése 2022 nyaráig szól. Hogy lesz-e folytatás, az lehet, hogy már az idei szezon végén kiderül.