• 2023 09 28

Kikapott a DVTK Poprádon - oda a rájátszást érő pozíció

Sorozatban negyedik vereség

A rájátszásba jutásért harcoló DVTK Jegesmedvék csapata 5-3-ra kikapott a HK Poprad otthonában a szlovák jégkorongliga vasárnapi játéknapján.

Remekül kezdtek a vendégek, gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, ám a második találatot követően 55 másodperc múlva szépített a szlovák gárda. Matej Palocko a 23. percben beütötte saját maga és csapat második gólját, aztán a játékrész derekán emberelőnyben már a hazaiak vezettek, és a különbség tovább nőtt a fordulás előtt. Ebben a húsz percben 19-2 volt a kapuralövési arány a Poprád javára.
A záró játékrészben a hátvéd Wehrs Kevin megint eredményes volt, ám a szlovákok ismét 55 másodperc múlva visszaállították a kétgólos előnyüket.
A DVTK december 22-én ugyan nyerni tudott Poprádon, de azóta 11 mérkőzésen csak egyszer diadalmaskodott, 10-szer viszont kikapott. A sorozatban négy vereség, valamint a Besztercebánya vasárnapi sikere azt jelenti, hogy a 29 pontos miskolciak lecsúsztak a 11., rájátszást már nem jelentő helyre, míg a Banská Bystrica 31 pontjával feljött a tizedik pozícióba.
Majoross Gergely vezetőedző csapata, a Nové Zámky (Érsekújvár) súlyos, 8-0-s vereséget szenvedett a vendég Trencintől (Trencsén). A január 12-én kinevezett trénernek ez volt a negyedik találkozója, és együttese - amely 36 pontjával a kilencedik helyen áll - mindig vesztesen hagyta el a jeget.

Szlovák liga, alapszakasz: HK Poprad (szlovák)-DVTK Jegesmedvék 5-3 (1-2, 3-0, 1-1)
a magyar csapat gólszerzői: Wehrs (3., 48.), Flick (6.)