• 2024 04 24

Igazságos döntetlen a Honvéd-ZTE meccsen

Nem biztos pozíciók

A Budapest Honvéd 2-2-es döntetlent játszott a vendég Zalaegerszeggel vasárnap este.

Az első két együttes a bajnoki címért, a többiek a kiesés ellen küzdenek. Így egyszerűsíthető le a labdarúgó OTP Bank Liga jelen pillanatban. Ebben a versenyben pedig egy-egy kihagyás is végzetes lehet. Ebből a szempontból a tavaszi rajt előtt talán a Budapest Honvéd állt rosszabbul, hiszen Pisont István csak az őszi szezon végén került vissza a kispesti kispadra. Boér Gábor viszont már nyár óta edzi a zalaegerszegi gárdát. Egyik együttes sem volt tétlen a télen, hiszen a hazaiknál érkezett Bőle és Nagy Dominik, igaz utóbbi még nem volt bevethető. Míg a ZTE leigazolta Futács Márkót, aki nagy erősítés lehet a kék-fehéreknél, hiszen ezúttal a második félidőben beszállt és nem is játszott rosszul. 

A vezetést azonban a Honvéd szerezte meg Hidi bődületesen nagy góljával. Az első félidőben ez a gól született csak. A második felvonásban pedig az látszott, hogy a ZTE sokkal inkább össze van rakva. A piros-feketék kétcenteres játéka eléggé esetleges. A Honvéd be is szorult a saját térfelére, kevésszer látszott, hogy mit is akar játszani Pisont István csapata. A túloldalon a ZTE a hátrány ellenére is, pontosan építette a támadásait. Igaz az egyenlítéshez a szerencse is kellett. Hiszen egy távoli szabadrúgás Tujvelről kipattant és a védők nem eszméltek elég gyorsan, így Szépe egészen közelről a hálóba lőtt. Nagy gól pedig született a másik oldalon is, hiszen Bedi lábában is volt egy bombaerős lövés. Fordított tehát a vendégegyüttes. Azonban az előny csak rövid ideig tartott, mert kiharcoltak egy büntetőt a hazaiak, igaz úgy tűnt, hogy Traoré kézzel is segített a helyzetnél. De ez abból a szempontból mindegy, hogy ugyan az MLSZ elnöke már beszélt a videóbíróról, de azt még nem vezették be. Így Gazdag egyenlített. A meccs egészéről pedig elmondható, hogy igazságos döntetlen született. 

Ezzel a ZTE a hetedik helyet tartja, míg a Honvéd éppen még nem kieső. De ezzel az ikkszel ugyanúgy 2 pont a fórja a már 11. Budafokkal szemben, mint a forduló előtt. Legközelebb pedig Székesfehérvárra látogat majd. 

OTP Bank Liga 17. forduló: Budapest Honvéd-ZTE FC 2-2 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Solymosi
gólszerzők: Hidi (27.), Gazdag (77., 11-esből), illetve Szépe (66.), Bedi (74.)
sárga lap: Kamber (26.), Batik (56.), Bőle (78.), Lovric (80.), illetve Szánthó (58.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Szendrei, Batik, Kamber, Lovric, Tamás - Hidi, Gazdag (Nagy G., 83. ), Zsótér (Bocskay, 64.) - Balogh (Bőle, 71. ), Traoré

ZTE FC: Demjén - Lesják, Szépe, Bobál - Favorov (Futács, a szünetben), Sankovic - Szánthó (Gergényi, 93.), Tajti, Bedi - Könyves (Babati, 55.), Zimonyi (Koszta, 71. )