• 2024 04 26

Gól 407 nap után - győzött a Paks

A DVTK a bravúrgyőzelme után nem tudott pontot szerezni

A házigazda Paks 2-1-es győzelmet aratott a sereghajtó Diósgyőr felett.

A DVTK Üllői úti bravúrgyőzelme után nagy kérdés volt, hogy a télen nyolc új igazolással és horvát vezetőedzővel erősítő miskolci csapat tud-e erőt meríteni a zöld-fehérek elleni sikerből. Hiszen egy-egy győzelemmel nem lehet ellépni az utolsó helyről, ezt a Diósgyőrnél is tudják. 

A küzdelmes első félidőben a házigazdák szereztek vezetést, Papp Kristóf 407 nap és hosszú kihagyás után tudott gólt szerezni az első osztályú bajnokságban. Azonban a paksiak nem álltak meg egynél, vagyis mindenképpen tanultak az FTC hétközi hibájából, hiszen a félidő utolsó percében növelték előnyüket. 

A DVTK a második játékrészben futballozott igazán úgy, ahogy egy csapatnak kéne, hogyha a kiesés ellen küzd. A vendégek szépítettek is, majd nyomás alatt tartották a Paks kapuját, azonban Bognár György csapat megszakította rossz sorozatát, hiszen három vesztes meccs után tudott győzni, és a negyedik helyre lépett előre a tabellán. A DVTK pedig 12. vereségét szenvedte el ebben az idényben.

OTP Bank Liga, 17. forduló: Paksi FC-Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)
Paks, zárt kapus, v.: Karakó
gólszerzők: Papp (32.), Grozav (45., öngól), illetve Ivanovski (70., 11-esből)
sárga lap: Sajbán (37.), Osváth (59.), Böde (64.), Rácz (69.), Nagy R. (80.), Lorentz (90.), illetve Zivulic (13.), Max (67.), Milovic (76.)

Paks: Rácz - Osváth (Bognár D., 89.), Lorentz, Böde, Szabó J., Bertus - Haraszti (Kulcsár, a szünetben) Papp, Bognár I., (Szakály, 65.) - Hahn (Ádám, 65.), Sajbán (Nagy R., a szünetben)

Diósgyőri VTK: Antal - Grgic, Milovic, Hegedűs J. (Marin, 72.), Soldo - Hasani (Ivanovski, a szünetben), Márkvárt, Rui Pedro (Suljic, a szünetben), Zivulic (Max, a szünetben), Grozav (Molnár G., 72.) - Drazic