• 2024 04 24

Súlyos újpesti vereség hazai pályán

Hibátlan fehérvári helyzetkihasználás

Michael Oenning kiütéses hazai vereséggel mutatkozott be az Újpest kispadján: csapata 5-0-ra kapott ki szombaton a vendég MOL Fehérvártól a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Újpest FC-MOL Fehérvár FC 0-5 (0-2)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Káprály
gólszerzők: Bamgboye (7., 20.), Zivzivadze (55.), Petrjak (61.), Nikolics (81.)
sárga lap: Tallo (31.), Mitrovic (65.), Bjelos (68.), Stieber Z. (71.), Antonov (85.)

Újpest: Banai - Pauljevic, Kutrumpisz, Ristevski, Antonov - Mitrovic, Onovo - Simon (Stieber Z., 62.), Szakály P. (Bjelos, 62.), Perosevic (Beridze, 62.) - Tallo

MOL Fehérvár: Rockov - Bolla, Rus, Stopira, Fiola, Hangya (Petrjak, 59.) - Alef, Houri (Kovács I., 78.), Pinto (Dárdai, 67.) - Bamgboye (Géresi, 78.), Zivzivadze (Nikolics, 67.)

A hazaiak agilisan kezdték a mérkőzést, ám a Fehérvár már a hatodik percben megszerezte a vezetést, sőt a félidő derekán már 2-0 volt a vendégek előnye.A második gól megfogta a hazaiakat, hosszú percekre a térfelükre szorültak. A második félidőben sem változott a játék képe, az Újpest támadni próbált, mire a vendégek góllal válaszoltak, Zivzivadze majd Petrjak volt eredményes. Utóbbi gólja végképp elvette a hazaiak kedvét a mérkőzéstől, a frusztráltan játszó lila-fehérek négy sárga lapot érdemeltek ki a találkozó utolsó harmadában. Nikolics hajrában szerzett gólja alakította ki a 0-5-ös végeredményt.