• 2024 04 19

Győzelem a franciák ellen, jöhet a mindent eldöntő meccs

Az olaszok ellen szombaton a kvótáért

A magyar női vízilabda-válogatott 20-7-re legyőzte a francia csapatot a Triesztben zajló olimpiai selejtezőtorna pénteki negyeddöntőjében, így bejutott a négy közé, ahol már a kvótáért száll harcba szombaton. Bíró Attila Európa-bajnoki bronzérmes együttese a szombati elődöntőben az olasz csapattal találkozik majd, amely könnyed győzelmet aratott Izrael felett.

A meccs, amin túl kellett lenni, így is jellemezhetnék a magyar-francia negyeddöntőt a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán. A két csapat utoljára a januári Európa-bajnokságon játszott egymás ellen, szintén a negyeddöntőben. Akkor a mieink 13 gólos különbséggel nyerték a találkozót. A végeredmény ugyanilyen lett egy évvel később is, hasonló forgatókönyv szerint. Hiszen, amíg a franciák bírták a tempót, addig viszonylag szoros meccset játszottak, azonban a fordulás után elfáradtak, aminek a vége komoly vereség lett. 

Azt, hogy mennyire játszott takarékon a magyar csapat és készült a szombati rangadóra, nem tudni. Olaszország mindenesetre félgőzzel verte meg Izrael, hiszen mindössze kilenc góllal nyertek a taljánok. De azt mindenki tudta már a torna előtt, hogy igazán egy meccs fog számítani: az elődöntő. A magyar-olasz kvótaszerő meccset szombaton este nyolckor rendezik majd Triesztben. 

negyeddöntő:
Magyarország-Franciaország 20-7 (4-2, 3-1, 5-2, 8-2)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 5, Illés 3, Garda, Leimeter, Szilágyi, Gurisatti és Rybanska 2-2, Vályi és Szücs 1-1

Olaszország-Izrael 15-6 (3-0, 3-1, 7-1, 2-4)