• 2024 04 20

Második meccsét is biztosan nyerte meg a női vízilabda-válogatott Triszetben

Jöhet a csoportrangadó a görögök ellen

Második mérkőzését is könnyedén nyerte meg a magyar női vízilabda-válogatott a Triesztben zajló olimpiai selejtező tornán: Bíró Attila együttese szerdán Kazahsztán ellen 23-6-ra nyert.

Az első kettő mérkőzés biztosan kipipálva Triesztben. Jöhet a görögök elleni csoportrangadó. Az első olyan találkozó, ami már valóban komoly téttel bír. A mieink és a görögök is győzelemmel vették az első két meccsüket a csoportban. A magyar együttes 27 góllal verte Izraelt és szerdán 17-tel Kazahsztánt.

A görögök kedden csak nyolccal nyertek a kazahok, majd szerdán 19 góllal Izrael ellen. Vagyis alap esetben a csütörtökön délután kettőkor kezdődő találkozón egy döntetlen is magyar csoportelsőséget érne. 

A selejtezőtorna egyetlen nem európai együttese ellen ismét a gólkülönbség javítása és a formába hozás volt a cél, ami meg is szerdán történt. A magyar válogatott két negyedet nyert öt, egyet négy, egyet pedig három góllal Kazahsztán ellen úgy,  hogy a záró nyolc percben gólt sem kapott. A csapat leredményesebbje Keszthelyi Rita volt.

Azt azonban mindenki tudja, hogy a torna igazán csütörtökön kezdődik. A következő négy meccsből ugyanis a középső kettőt, a negyeddöntőt és az elődöntőt meg kell nyerni, hiszen a nyolc válogatottat felvonultató tornáról csak a két döntős jut ki a tokiói nyári olimpiára.

Eredmény, B csoport, 2. forduló:
Magyarország-Kazahsztán 23-6 (7-2, 6-3, 5-1, 5-0)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 9, Gurisatti 4, Leimeter 3, Parkes, Szilágyi 2-2, Garda, Vályi, Gyöngyössy 1-1

A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont (50-8), 2. Görögország 4 (33-6), 3. Kazahsztán 0 (11-36), 4. Izrael 0 (3-47)