• 2024 04 20

Elhalasztották az asztaliteniszezők kvótaosztó versenyét

Áprilisban döntenek a férfi kvótákról Lisszabonban

Az ETTU végrehajtó bizottsága februárról áprilisra halasztotta a tokiói olimpia egyéni európai selejtezőjét.

A selejtezőt eredetileg február 10–14. között rendezték volna meg Moszkvában, ám az ETTU elhalasztotta. Néhány hete aztán arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy mégis megrendezik ebben az időpontban, de Moszkva helyett Lisszabonban.
Mivel a járványhelyzet továbbra sem javult kellő mértékben, és több szövetség is halasztási kérelemmel fordult az Európai Asztalitenisz-szövetséghez, az ETTU végül április 21–25-re tette át a selejtező időpontját. A helyszín maradt Lisszabon.
A nemzetközi szövetség (ITTF) határozata szerint a kontinentális olimpiai selejtezőket április 30-ig kell lebonyolítani.
Sajnálom, mert vártam már nagyon ezt a selejtezőt, jó lett volna, ha tudunk játszani – reagált a hírre Szudi Ádám, aki Majoros Bence mellett a magyar színeket képviselte volna a férfiak mezőnyében. – A mostani helyzetben azonban sajnos bármikor benne van, hogy törlik a versenyeket. Ezen kívül lesz még egy világselejtező is, tehát két lehetőségünk van az egyéni kvóta megszerzésére. Kicsit furcsa lesz, hogy a világselejtezőt előbb rendezik meg, mint a kontinentálist, mert fordítva szokott lenni, de a cél ugyanaz lesz, azon ez semmit sem változtat.”
Az osztrák Wels légiósa szerint a halasztás akár a malmára is hajthatja a vizet, mivel addig – ha minden jól alakul – elindul Ausztriában a bajnokság, márciusban pedig két versenyt is rendeznek Katarban, tehát április végére már több mérkőzés lesz a kezében, mint most lett volna.