• 2024 04 25

Leváltották a lengyelek szövetségi kapitányát - Thomas Tuchelt is emlegetik, mint utód

Személyi változás a vb-selejtező csoportellenfelünknél

Távozik a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Jerzy Brzeczek. Honlapunknak Lengyelországból Wojciech Nowakovski magyarul beszélő lengyel újságíró beszélt, arról, hogy a pletykák szerint Lewandowski nem jött ki a távozott szakemberrel, aki helyet a Lengyel Labdarúgó Szövetség elnöke, a korábbi Juventus sztár, Zbigniew Boniek ismert edzőt jelenthet be csütörtökön. Hallani a PSG-től nemrég távozó Thomas Tucheltől vagy éppen az Allegri-Sarri olasz duóról is.

A lengyel szövetség (PZPN) hétfőn közleményben köszönte meg a 49 éves szakember eddigi munkáját, arról azonban nem számolt be, hogy a játékosként 42-szeres válogatott edzőnek miért kell távoznia, és egyelőre az utódját sem nevezte meg.

Brzeczek 2018 augusztusa óta irányította a lengyel nemzeti együttest, amely a vezetésével 24 mérkőzésen 12 győzelmet és 5 döntetlent ért el, hét alkalommal pedig vereséget szenvedett.

A lengyel válogatott Magyarországgal, Angliával, Albániával, Andorrával és San Marinóval került egy csoportba a 2022-es katari vb európai selejtezőjének tavaly decemberi sorsolásán.