• 2024 05 11

Kikapott az FTC a női Bajnokok Ligájában

Az Ejsberg visszavágott a Fradinak

A Ferencváros házigazdaként 28-24-re kikapott a dán Esbjerg csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, szombaton.

Októberben bravúros győzelmet aratott, az akkor a fertőzések miatt erősen tartalékos FTC az Ejsberg otthonában, és a két csapat BL-tabellán elfoglalt helye alapján is a Fradi volt az esélyese a dán együttes elleni meccsnek. Hiszen a zöld-fehérek hat ponttal előzték meg dán riválisukat és négy hellyel is az A-csoportban. A Ferencváros mellett szólt, hogy egy hete a CSM ellen is győzni tudott, így az egyenesági negyedöntő realitássá vált volna egy esetleges újabb győzelemmel. 
       Kovacsics ezúttal kezdett, de mindössze 15 percet játszhatott az Elek Gyula Arénában rendezett mérkőzésen. A két csapat nagyot küzdött és az Ejsberg a félidőben vezetett egy góllal. A hétközi bajnoki után Elek Gábor a hazaiak vezetőedzője arra panaszkodott, hogy csak a hajrában játszik olyan gyorsan és pontosan a csapat, ahogyan végig kéne. A kérdés az volt, hogy a vendégek három, majd négygólos előnye ledolgozható lesz-e egy jó hajrával. Mert 20 perccel a vége előtt ekkora előnyben voltak a dánok. 

A vezetőedző időkérése után a hazai csapat egyre csökkentette a különbséget, de a vendégek végül meg tudták nyerni a meccset. A 28-24-es győzelem pedig már nekik kedvez, a két csapat összevetésében, hogyha arra kerülne a sor. Igaz ez még messze van, hiszen négy körrel a csoport vége előtt a Fradinak 10, az Ejsbergnek 6 pontja van. Az öt sikerrel és négy vereséggel rendelkező Ferencváros szerdán a francia Metz HB együttesét fogadja.

    A mezőny legeredményesebb játékosa a Ferencváros német átlövője, Emily Bölk volt kilenc góllal, Klujber Katrin hétszer, a vendégeknél Sanna Solberg nyolcszor talált be.  

Csoportkör, 11. forduló, A csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg (dán) 24-28 (12-13)

Gólszerzők: Emily Bölk 9, Klujber Katrin 7 (3), Angela Malestein 3, Szucsánszki Zita 1, Julia Behnke 1, Schatzl Nadine 1, Háfra Noémi 1, Márton Gréta 1 ill. Sanna Solberg-Isaksen 8, Sonja Frey 4, Marit Jacobsen 4, Marit Malm Frafjord 3, Nerea Pena 3, Vilde Ingstad 3, Kristine Breistol 2, Mette Tranborg 1.