• 2024 03 29

Hat vesztes meccs után győzött a DVTK

Kikapott a Fehérvár az osztrák ligában

Hat vereség után sikerült újra győznie a DVTK Jegesmedvéknek a Szlovák Extraligában.

A miskolciakra már ráfért egy siker, egy hazai siker pedig még annál is inkább. Talán hihetetlenül hangszik, de utoljára novemberben sikerült a házigazdaként nyernie a Jegesmedvéknek, akik tíz meccset vesztettek el zsinórban Miskolcon. Szerencsére a 11. már győzelemmel zárult. A miskolciaknál a sok beteg és sérült miatt a Vasastól három kölcsönjátékos, valamint egy 18 és egy 17 éves fiatal is szerepet kapott. Ez még növeli a siker értékét a tabella harmadik helyezettje a Slovan Bratislava ellen. Mert az első harmadban Stephen Anderson szólója lezárásaként szerezte meg a vezetést. A harmadik felvonásban pedig egy emberelőnyös szituációban Rokaly Szilárd is betalált. Mindenképpen fontos kiemelni Adorján Attila szerepét, aki most már sorozatban véd remekül. Ezúttal úgy sikerült kapott gól nélkül hoznia meccsett, hogy a pozsonyiak 37-szer próbálkoztak kapura lövéssel.

Az Érsekújvár (Nové Zámky) héten kinevezett edzője, Majoross Gergely vesztes találkozón mutatkozott be. Csapata egészen az 57. percig 1-1-re állt Nagymihályon, ám ekkor gólt kapott és a végén a Michalovce üse kapuba ütötte a harmadik gólját. 
A 12 csapatos szlovák élvonalban a diósgyőriek 29 ponttal a tizedik, az érsekújváriak pedig 36 ponttal a kilencedik helyen állnak, a rájátszásba az első tíz jut be.

DVTK Jegesmedvék-Slovan Bratislava (szlovák) 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
a DVTK gólszerzői: Anderson (12.), Rokaly (52.)

A Hydro Fehérvár AV19 3-0-ra kikapott otthon a Dornbirn Bulldogstól az osztrák jégkorongliga (ICE) pénteki játéknapján.  A második helyen álló magyar csapat ezt megelőzően sorozatban három találkozóján diadalmaskodott.

Hydro Fehérvár AV19-Dornbirn Bulldogs (osztrák) 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

A hazai bajnokságban, a társbajnok erdélyi Csíkszereda fordulatos mérkőzésen, hosszabbításban nyert a MAC vendégeként a jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján. A budai együttes nagyon jó meccset játszott, azonban a vendégek első sorát nem tudta ellensúlyozni. Meglepetésre a nap másik meccsén a Titánok 3-1-re nyert a DEAC otthonában.

Erste Liga: MAC HKB Újbuda-Sport Club Csíkszereda (romániai) 4-5 (3-2, 0-2, 1-0, 0-1) - hosszabbítás után
DEAC-Titánok 1-3 (0-0, 0-2, 1-1)

    
    A tabella:
 1. FTC-Telekom                      49 pont
 2. DEAC                                47
 3. MAC HKB Újbuda                45
 4. UTE                                   44
 5. Corona Brasov Wolves         41
 6. Sport Club Csíkszereda        34
 7. Gyergyói Hoki Klub              31
 8. Titánok                               20
 9. Opten Vasas HC                   17
10. Dunaújvárosi Acélbikák       14