• 2024 04 26

Egy hazai és egy vendégsiker az Erste Liga csütörtöki napján

Ismét győzött az UTE, kikapott a Vasas

Az erdélyi magyar együttesek közül a Brassó győzött, a Gergyó kikapott csütörtökön az Erste Ligában.

A koronavírus-járvány az Erste Liga programját is alaposan átalakította, így van olyan együttes, amely már túl van az alapszakasz felén, de van, akinek pedig iparkodnia kell, hogy behozza az elmaradt meccseit. Az erdélyi csapatok januárban magyarországi túrába kezdtek, hogy elkezdjék pótolni, amit kell és kiegyenesedjen végre a tabella. Az erőltetett menet egyelőre a tavalyi társbajnok Csíkszeredának ment a legjobban, hiszen januárban minden meccsüket megnyerték, pénteken a MAC ellen folytathajták a sorozatikat, ami akár a tabella élére is röpítheti őket, hiszen eddig mindössze 15 találkozón vannak túl. 

A Brassó négyből kettőt tudott nyerni, és hogy pozítv legyen a mérlege azért csütörtökön győzött a Vasas ellen is. A káposztásmegyeri alakulat hiába kezdett jól a meccset és hiába nyerte meg az első két harmadot egyaránt egy-nullára, a harmadik 20 perc felénél járt a meccs, amikor a vendégek már kiegyenlítettek. Majd hat és fél perccel a vége előtt már vezettek és egy perccel később el is döntötték a meccset. Hajrában szerzett üres kapus gól már csak a prémium volt. 

A Gyergyó áll a legrosszabbul a magyarországi menetlésével, hiszen eddig mindössze egyszer tudott nyerni. Ezúttal is kikapott, hiszen az Újpest 4-1-re legyőzte vendégét.  A lila-fehérek már az első harmadban kétgólos előnyre tettek szert, a korábban az Újpestet is irányító Szilassy Zoltán együttese a játékrész végén szépített. A gól nélküli második húsz percet követően a záró felvonásban még kétszer betalált az UTE, amely így magabiztosan nyert. Igaz a Gyergyó 23 meccse után szerzett 31 pontjával biztos rájátszást érő pozícióban van. 

Az első kilenc hely ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy elkelt az alapszakasz végén. Hogy ki lesz a tizedik? Erre jelen pillanatban a Vasas, a Titánok és a DAB pályázik. Mindezt akár egymás ellen is eldönthetik majd, hiszen a pocsék formában lévő Dunaújváros szombaton éppen a Vasast fogadja. 

Erste Liga, alapszakasz: 

UTE-Gyergyói Hoki Klub (romániai) 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)
Opten Vasas HC-Corona Brasov Wolves (romániai) 2-5 (1-0, 1-0, 0-5)