• 2024 03 29

Női asztalitenisz-válogatott kijutott az Eb-re

Játék nélkül kerültek ki a kontinenstornára

A koronavírus-helyzet miatt a magyar női válogatott játék nélkül kijutott a 2021-es kolozsvári csapat Európa-bajnokságra.

Az idei csapat Eb-selejtezőjét 2020 őszéről, idén januárra halasztották. A válogatottak a tervek szerint három divízióban küzdöttek volna a kolozsvári tornán való részvételért. Az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) végrehajtó bizottsága viszont úgy döntött, hogy az A-csoportos selejtezőket törli, a B- és C-csoportos selejtezőket pedig elhalasztja.  Az A-csoportos csapatok közül a 12-12 legjobb (a 2019-es csapat Európa-bajnokság végeredménye alapján) automatikusan kijutott a kolozsvári Eb-re, így a magyar női válogatott is, köszönhetően a nantes-i kontinensviadalon elért bronzéremnek.

A magyar férfi válogatott a B-csoportban érdekelt, ahol az első szakaszban a finnek és a skótok lesznek az ellenfelei. A selejtező 2. szakaszát a tokiói olimpia után, augusztusban vagy szeptemberben rendeznék meg, akkor kapcsolódna be a Eb-re ki nem jutott, hat A csoportos csapat is. 

A 2021-es kolozsvári csapat Európa-bajnokságra már kijutott csapatok:
Férfiak: Románia (rendező), Németország (címvédő), Portugália, Svédország, Franciaország, Ausztria, Anglia, Szlovénia, Lengyelország, Horvátország, Oroszország, Fehéroroszország, Dánia, Spanyolország
Nők: Románia (rendező és címvédő), Portugália, Lengyelország, MAGYARORSZÁG, Németország, Ukrajna, Franciaország, Hollandia, Ausztria, Oroszország, Svédország, Luxemburg, Csehország


A szeptemberre kiírt Európa-bajnokságra 24-24 férfi és női csapat jut ki.