• 2024 04 27

Elindult a jegyértékesítés a 2022-es férfi kézilabda-Eb-re

A magyar válogatott avatja fel a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokot

Napra pontosan egy évvel a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság rajtja előtt megkezdődött a jegy- és élménycsomag-értékesítés a tornára. A sportesemény köré kéthetes fesztivált szerveznek, de egész évben lehet majd találkozni a Watch Games. See More. szlogen köré épülő aktivitásokkal. Az Európa-bajnokság 2022. január 13-án kezdődik, a döntőt az épülő, 20 ezer fő befogadására alkalmas Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban rendezik, január 30-án.

A járványhelyzetre való tekintettel online sajtótájékoztató keretében jelentette be a szervezőbizottság a jegyértékesítés kezdetét.  a

„Ez egy más típusú Európa-bajnokság lesz, ahol nemcsak a sport és a kézilabda, hanem az élmények állnak a középpontban” – fogalmazott dr. Bíró Szabolcs, az EHB 2022 ügyvezető igazgatója. – A Watch Games. See More. koncepció lényege, hogy a szurkoló, azon túl, hogy mérkőzéseket néz, sokkal többet láthat majd Magyarországból.  

 

A sajtótájékoztatón szó esett az épülő, 20 ezer főt befogadni képes Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokról, valamint a szegedi Pick Arénáról, és elhangzott, hogy a debreceni helyszín, a Főnix Csarnok is felújításon esik át az Európa-bajnokság alkalmából.  

Lékai Máté és Nagy Bence, a magyar válogatott játékosai elmondták, hangulatában teljesen más lesz ez az Európa-bajnokság, a telt házas Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok varázsa biztosan ösztönzőleg hat majd a csapatra, már csak azért is, mert a fővárosban ritkán játszottak válogatott mérkőzést.

Nem kérdés, hogy karrierem csúcspontja lenne, ha ott lehetnék az arénában a hazai rendezésű Európa-bajnokságon” – mondta Lékai Máté.

 A több lépcsős jegyértékesítés első szakaszában a budapesti helyszínre nyíltak meg a jegyek, a magyar válogatott is itt játssza majd a csoportmérkőzéseit. Az elsőt január 13-án – erre a nyitónapra, az aréna hivatalos avatómérkőzésére külön napijegy is váltható, mellyel a mérkőzést megelőző extra programokon is részt lehet venni.

 „A jegyértékesítés első szakaszában Budapestre koncentrálunk” – fogalmazott dr. Bíró Szabolcs. – A nyitónapi jegyek mellett bérletet lehet vásárolni a budapesti csoportkörre, amellyel valamennyi csoportmérkőzés megtekinthető, az Európa-bajnokság záró hétvégéjére az éremcsatákkal, ezen kívül az igazán nagy kézilabdabarátoknak lehetősége nyílik bérletet vásárolni az összes budapesti Eb-találkozóra, benne természetesen a magyar válogatott mérkőzéseivel. A következő jegyértékesítési szakaszban, tavasszal nyitjuk majd meg a másik két rendezőváros, Szeged és Debrecen bérleteit, illetve a budapesti középdöntő bérleteit.”

  Minden további információ elérhető a https://www.watchgamesseemore.hu/ oldalon.