• 2024 04 20

Pupp Réka ötödik lett a Mesterek Tornáján

Fontos pontok a kvalifikációs rangsorban

Az 52 kilogrammos Pupp Réka ötödik lett a hétfői nyitónapon a cselgáncsozók Dohában zajló Mesterek Tornáján.

Pupp Rékának kétszeresen is fontos volt a jó szereplés a dohai Mesterek tornája előtt, hiszen az 52 kilogrammos dzszúdós hölgy a 28. helyen állt a világranglistán, ami azt jelentette, hogy kicsúszott a direkt kvalifikácóból és csak az európai ranglista alapján számíthatott arra, hogy kvótához juthat. De hétfőn nagyon fordított a sors kerekén. 

 Az Atomerőmű SE versenyzője a 32 között Szamija Iraui ellen hosszíbbításos meccset vívott, ahol aztán nem született aranypont, hanem marokkóit harmadszorra intette meg a bíró. Ez a győzelem aztán lendületet adott Pupp-nak, aki a következő körben ipponnal verte meg a mongol Khorloodoi Bishreltet, majd a negyeddöntőben kikapott a kétszeres vb-bronzérmes francia Amandine Buchard-tól, aki azonban bejutott a fináléba.
A vigaszágon a 24 éves paksi sportoló ipponnal búcsúztatta az Eb-harmadik svájci Evelyne Tschoppot, így a bronzéremért harcolhatott a francia Astride Gneto ellen. A nap egy hosszabbításos meccsel kezdődött Pupp számára és azzal is fejeződött be. De ezúttal a magyar versenyzőt intették harmadszor, így vereségével meg kellett elégednie az ötödik hellyel,, amely viszont ha aranyat nem is ért, de nagyon sok pontot igen. Hiszen a dohai helyosztóért 648 pontot kapott, majdnem annyit, mint egy Eb-aranyért. Így Pupp Réka immár 2395-re növelte kvalifikációs pontjainak számát, vagyis nagy valószínűséggel visszatért a direkt kvótások közé.

Kedden újabb magyarok lépnek tatamira, hiszen Ungvári Attila és Özbas Szofi lesz érdekelt. Az idei Mesterek Tornájára minden súlycsoport legjobb 36 dzsúdósát hívták meg

 Mesterek Tornája, Doha, 52 KG. 1. forduló: Pupp Réka–Szumija Iraui (marokkói) aranyponttal, intéssel 10–0. 2. forduló: Pupp Réka–Khorloodoi Bishrelt (mongol) aranyponttal 10–0. Negyeddöntő: Pupp Réka–Amandine Buchard (francia) 0–10. A vigaszágon: Pupp Réka–Evelyne Tschopp (svájci) mérkőzés nélkül 10–0. A 3. helyért: Pupp Réka–Astride Gneto (francia) aranyponttal, intéssel 0–10