• 2024 04 26

Keller Ákos Szombathelyen kosarazik tovább

A magyar válogatott csapatkapitánya sárga-feketében folytatja pályafutását.

 A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatában folytatja pályafutását Keller Ákos, a magyar férfi kosárlabda-válogatott csapatkapitánya.

A múlt héten a lengyel Slask Wroclawtól távozott, 31 éves center érkezését a Bajnokok Ligájában is érdekelt klub honlapja jelentette be. Keller Ákos másfél éves szerződést kötött új csapatával. A 31 éves, 210 cm magas, 5-ös poszton bevethető játékos játszott a Pau-Orthez, a Zadar és Orlandina Basket csapatánál is. Ötszörös magyar bajnok, négyszeres Magyar Kupa-győztes center a magyar kosárlabda-válogatott tagjaként részt vett a 2017-es kosárlabda Európa-bajnokságon.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetője, Gráczer György így nyilatkozott az új igazolásról:  „Ákossal korábban már több ízben is tárgyaltunk, most azonban az egyezség is létrejött a játékossal, így bajnoki címvédő csapatunkat erősíti a jövőben. 1,5 éves szerződést írtunk alá, amely nem tartalmaz kilépési opciót. Örülünk, hiszen tudjuk, hogy hazai és nemzetközi szinten is hosszú távon versenyképes csapatot elsősorban erős magyar maggal tudunk létrehozni. Ennek jegyében igazoltuk le Ákost, aki Benke Szilárd, Perl Zoltán és Váradi Benedek mellé negyedik válogatott játékosként csatlakozik klubunkhoz.”

Keller Ákos már szerdán bemutatkozhat új csapatában a ZTE elleni bajnoki meccsen.