• 2024 04 19

Hosszabbításban győzött a Fehérvár a Linz ellen

Kibrusztolt győzelem

A Hydro Fehérvár AV19 házigazdaként 5-4-re legyőzte a Black Wings Linz csapatát az osztrák jégkorongliga alapszakaszának pénteki játéknapján.

A fehér mezes Steinbach Linz a 2020-as évet a Hydro Fehérvár AV 19 elleni vereséggel zárta hazai környezetben. Az újév első találkozóján pedig az osztrák jégkorongliga utolsó helyezettje esély kapott a visszavágásra. Hiszen a két együttes ismét összecsapott, de immár Székesfehérváron. A két meccs között persze véget ért egy szép sorozat is, hiszen a magyar csapat kilenc győztes meccs után szenvedett vereséget a Vienna elleni találkozón, így a tabella első helyétől is elbúcsúzott. Aztán a Linz elleni nyitó harmadban a Fehérvár a győztes arcát mutatta, hiszen két gólos előnybe került a házigazda. Előbb Kuralt, majd Petan is betalált a vendégek kapujába.

A második harmadban is két gól született azonban ezúttal egyenlő elosztásban. Dragan Umicevic szépített, azonban a linzi felzárkózás reménye nem tartott egy percig sem, ekkor Erdély Csanád szerezte meg a fehérváriak harmadik gólját a meccsen, amivel a hazai együttes tartott két gólos előnyét.

A következő harmadban aztán négy perc után újabb linzi gól következett, majd a 12. percben egy emberelőnyös szituáció végén a vendégegyüttes ki is egyenlített. De nem telt bele újabb két perc és ismét vezetett a Fehérvár. A saját nevelésű Horváth Milán ütött egy újabb gólt, de hiába volt a hazai vezetés, de a Linz, ha egyszer már visszajött a meccsbe, akkor nem akarta azt elveszíteni. A két csapat egymás elleni mérlege ebben a szezonban három fehérvári győzelmet számlált, de ezúttal nem lett meg a rendes játékidős siker. Hiszen a megint visszajött a meccsbe a Linz Hytonen már a második gólját ütötte és hosszabbításra mentette a meccset.

Aztán a hosszabbításban végül megszületett a hazai győzelem, hiszen 30 másodperc telt el a ráadásból, amikor Kuralt megszerezte a győztes gólt. 5-4-es sikerével a Hydro Fehérvár AV 19 két pontot szerzett.

Osztrák liga (ICE), alapszakasz: Hydro Fehérvár AV19-Black Wings Linz (osztrák) 5-4 (2-0, 1-1, 1-3, 1-0), hosszabbítás után
a Fehérvár gólszerzői: Kuralt (14., 61.), Petan (17.), Erdély (38.), Horváth M. (53.)