• 2024 03 29

Évösszefoglaló - 2020. november

Ez történt az óév tizenegyedik hónapjában

2020 megrázta a világot, így a sport világát is. 2020 a sport szempontjából is nagyon sajátos és furcsa év volt. A következő összeállításban bemutatjuk Önöknek, hogy mi történt ebben a koronavírusos évben, következzen 2020. novembere.

2020 novembere a magyar labdarúgó válogatottról szólt. Hiszen három fontos találkozójából kettőt megnyert Marco Rossi csapata, és ebből először a legfontosabbat. Hiszen a mieink a zárt kapus Puskás Arénában a hajrában fordítottak Izland ellen az Eb-pótselejtezőn. Előbb az ősszel honosított Nego egyenlített, majd Szoboszlai szerzett győztes gólt, amivel a csapat kijutott a 24 csapatos kontinenstornára. A válogatott így nyáron Budapesten játszhat majd a világbajnok francia, és az Európa-bajnok Portugália ellen. Majd Münchenben Németország legjobbjaival. De ezzel még nem ért véget a sikersorozat, hiszen a magyar csapat előbb 1-1-es ikszet játszott Szerbia ellen, majd legyőzte 2-0-ra Törökországot a koronavírus miatt hiányzó szövetségi kapitánya távollétében. Ezzel pedig megnyerte a Nemzetek Ligája csoportját és felkerült az A osztályba.

Az FTC két Juventus elleni meccsel folytatta a Bajnokok Ligájában. A Puskás Arénában 4-1-re kapott ki a Fradi az olasz bajnoktól még nézők előtt, majd Torinóban nagyon közel állt a bravúrhoz, hiszen Sigér góljával sokáig vezettek a zöld-fehérek és a hajrában csak kicsi kellett volna hozzá, hogy a Fradi legalább egy pontot szerezzen, de a vége 2-1-lett a Juventusnak.

A női Bajnokok Ligájában viszont nem lett főtáblás az FTC, amely a szlovén Pomurje ellen kapott ki az egymeccses play off találkozón 4-1-re. A női labdarúgó-válogatott pedig utolsó Eb-selejtezőjén 1-0-ás vereséget szenvedett Izlandtól, és csoportnegyediként zárt.

A férfi kosárlabda-válogatott meglehetősen kalandos Európa-bajnoki selejtező tornán szerepelt. Hiszen a mieink elutaztak Szlovéniába a buborékos rendszerű viadalra, azonban ott a csapat játékosai közül többeknek is pozitív lett a tesztjük, így ezután viszont nem állhattak ki a meccsekre. Igaz 2021elején az utolsó tornán pótolhatják az elmaradó meccseiket és kijuthatnak a kontinenstornára. A A magyar női kosárlabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn kikapott Hollandiától idegenben, de még így is maradt esélye az Eb-re való kijutásra.

Karakas Hedvig a budapesti Grand Prix bronz után Európa-bajnoki aranyat nyert Prágában. A magyar dzsúdós ezzel bebiztosított az olimpiai kvótáját a 2021-es játékokra.