• 2024 04 20

Fucsovics kikapott, Babosékat kizárták a US Openen!

Nem a magyarok napja volt a tegnapi New York-ban

Kizárták az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettőst az amerikai nyílt teniszbajnokság női párosversenyéből, miközben a férfi egyesek közt eddig remekül játszó Fucsovics Márton három sima játszmában vereséget szenvedett.

Az 1. helyen kiemelt magyar-francia kettős nem folytathatja a versenyzést New York-ban, a US Open szervezői kizárták a párost, miután a francia játékos néhány nappal ezelőtt kapcsolatba került a koronavírussal megfertőződött Benoite Paire-rel.

A hivatalos közlemény szerint Nassau megye (New York állam része) egészségügyi hatósága minden személyt karanténba helyez, aki korábban kapcsolatba került koronavírussal fertőzött személlyel. Így Kristina Mladenovic nem léphet be a US Open helyszínére, a Billie Jean King Nemzeti Teniszközpontba.

Érthető döntés, még ha fájó. Mint ahogy fájó a másik, még versenyben lévő magyar Fucsovics Márton váratlanul sima veresége.

Bár, aki látta a mérkőzést, talán egyet ért abban, hogy a magyar rettentő rossz napot fogott ki, tőle ritkán látható hibákat vétett sorozatban, így nem tudta elkerülni a vereséget. Rögtön az első játszmában felülkerekedett a hazaiak versenyzője, és kétszer is elvette Fucsovics adogatását. A magyar saját szerváinál bizonytalan, Tiafoe bombaadogatásaival szemben pedig tehetetlen volt. Ezt tetézték a ki nem kényszerített hibák, melyekből sokkal több volt a magyar oldalán, mint a néhány villanás, amiből egyet-kettőt az amerikai is megsüvegelt. A harmadik szettben ugyan break-elt Fucsovics is, ám előtte kétszer megtette ezt ellene Tiafoe is, így ez a pozitív mozzanat sem tudott lökést adni a folytatáshoz, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az amerikai rögtön visszavette az elvesztett adogatást, és hozva a sajátját megnyerte a mérkőzést. Fucsovics Márton vereségével búcsúzott az idei US Open küzdelmeitől.

US Open férfi egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):

Frances Tiafoe (amerikai, 82.) - Fucsovics Márton (66.) 6:2, 6:3, 6:2