• 2024 04 25

Magyar győzelmek a US Openen

Fucsovics egyéniben, Babos párosban győzött New Yorkban

Fucsovics Márton öt szettben legyőzte csütörtökön a 14. helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrovot, így a legjobb 32 közé jutott az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Babos Tímea párosban kezdett könnyed sikerrel.

Öt órás küzdelem, öt hely előrelépés a világranglistán. Így foglalhatnánk össze Fucsovics Márton 2. fordulós mérkőzését a US Openen. Hiszen a magyar teniszező drámai küzdelemben egy héten belül másodszorra is legyőzte a nála jóval előkelőbben jegyzett Dimitrovot. A konkluzió pedig, hogy ezzel a sikerrel a 60. hely környékére jön előre majd a ranglistán. Persze lehet ez még jobb is. Hiszen hol van még a verseny vége. 

Fucsovics ugyan junior párosban győzött már a US Openen, de idén sikerült először nyernie felnőtt egyesben is. Az év alapesetben harmadik, ezúttal csak második Grand Slam versenyén. És ha egy üzlet beindul....

A második forduló meccse úgy indult, hogy mindenki hozta a saját adogatását, a rövidítésben viszont Dimitrov volt a jobb és meg is szerezte a szettelőnyt. A világranglistán 20. bolgár azonban a második szettben nem tudott nagyobb előnyt kovácsolni magának. Dimitrov háromszor is brékelőnybe került, Fucsovics azonban mindháromszor egyenlített, a rövidítésben pedig ezúttal a magyar teniszező volt a jobb és döntetlenre állt a meccs. A harmadik szett közepén Fucsovics 5:3-as hátrányba került, a bolgár pedig ezt kihasználta, így másodszor is szettelőnyben volt a találkozón. Másodszor, de utoljára.

Hiszen a negyedik játszmában Fucsovics ismét hatalmasat dolgozott, vert helyzetből felállt, és 4:4-nél utolérte a tavalyi elődöntőst, fordított, így jöhetett az ötödik szett. Amelyben Fucsovics 3:1-re elhúzott, majd hozta a saját szervajátékát, és végül a legsimább játszmában behúzta a sikert. Következhet a harmadik forduló, ahol Fucsovics ellenfele a világranglistán 82. helyen álló amerikai Frances Tiafoe lesz. 

US Open férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért): Fucsovics Márton-Grigor Dimitrov (bolgár, 14.) 6:7 (5-7), 7:6 (7-4), 3:6, 6:4, 6:1

Női párosban a világbajnok Babos Tímea, Kristina Mladenovics duó a Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos amerikai, mexikói kettőst múlta felül két sima játszmában.
    Az egyesben egyaránt kiesett Babos és Mladenovic az első szettben 4:0-ra elhúzott, és ezt az előnyt meg is őrizte a játszma végéig. A második szett hasonlóképpen zajlott, így végül 59 perc alatt győzött az első helyen kiemelt magyar, francia duó. Babosék ellenfele a nyolcaddöntőben a Gabriela Dabrowski, Alison Riske kanadai, amerikai duó lesz.

US Open, női páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért): Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia 1.)-Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos (amerikai, mexikói) 6:2, 6:2