• 2024 04 20

Balázs nyert, Babos kikapott

Fucsovics párosban is vette az első akadályt

Fucsovics hétfői bravúros győzelme után a többi Roland Garroson érintett magyar salakra lépett. Baléázs Attila sikerrel vette az első kört, míg Babos Tímea a továbbiakban a párosra koncentrálhat.

Balázs Attila volt az esélyese a mérkőzésnek, holott a japán Uchijama csak nyolc hellyel áll a magyar mögött a világranglistán. Ám ez a távolság nagyobbnak tűnt a mérkőzésen. Balázson látszott, hogy salakon otthon érzi magát és fél üra alatt előnyt szerzett egy simán megnyert első játszmával. Az adogatójáték volt a döntő a mérkőzésen, a magyar az első játszmában kétszer, míg a nyitó szettnél csak tíz perccel hosszabb másodikban egyszer break-elt, és kettő nullra elhúzott. A harmadik felvonásban a japán megpróbált visszajünni a meccsbe, de csak villanásai voltak, ami arra volt elég, hogy 5-5-ig szorossá tegye a játszmát, aztán a magyar break-elt, majd a a szett egyetlen nullára nyeert adogatójátékával behúzta a mérkőzést. Balázs a második fordulóban a vilgranglistán 10., spanyol Bautista Aguttal találkozik majd.

Francia nyílt teniszbajnokság, Roland Garros, férfi egyéni, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Balázs Attila (ATP 87.) - Ucsijama Jaszutaka (japán, 95.) 6:2, 6:3, 7:5  

A nők egyéni versenyében Babos Tímea a román Ana Bogdannal találkozott és szűk másfél óra alatt búcsúzni kényszerült. Babos rögtön az első adogatását elvesztette ás ez a bizonytalanság végigkísérte a mérkőzésen, még négyszer történt meg vele ugyanez. Ennek eredményeképpen a román magabiztosan győzött és a magyar párosspecialista ismét gyorsan búcsúzott az aktuális egyéni versenyétől. Párosban Kristina Mladenoviccal az oldalán a Kalinskaja-Putinceva orosz-kazah kettőssel kezdi meg a szereplést a francia nyílt teniszbajnokságon.

Francia nyílt teniszbajnokság, Roland Garros, női egyéni, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Ana Bogdan (roman, 93.) - Babos Tímea (107.) 6:4, 6:2

Fucsovics Márton párosban volt érdekelt kedden, és a brit Cameron Norrie társaként egy hektikus mérkőzésen jutott a legjobb 32 közé. Az első játszmában 3-1-re elhúzott a magyar-brit kettős, majd a break-előnyt végig megőrizve megnyerte az első játszmát. A második felvonásban változott a játék képe, magabiztos lett a McDonald, Sandgren amerikai duó és 28 perc alatt egyenlített. A döntő játszma viszont ismét az elsőt idézte, Fucsovicsék ismét magukra találtak és kétszer is elvették ellenfeleik adogatását, és továbbléptek a következő körbe. Ott a Chardy, Martin hazai kettős vár majd rájuk.

Francia nyílt teniszbajnokság, Roland Garros, férfi páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Fucsovics Márton, Cameron Norrie (magyar, brit) - Mackenzie McDonald, Tennys Sandgren (amerikai) 6:4, 2:6, 6:2