• 2024 03 28

Újpesti győzelem

A Honvéd továbbra is kiesőhelyen

A Budapest Honvéd házigazdaként 2-1-re kikapott az Újpesttől a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A lendületes első félidőben mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a hazaiak azonban többször és veszélyesebben támadták ellenfelük kapuját. A 30. percben aztán megérdemelten szereztek vezetést: az Újpestről szerződtetett Zsótér centerezését Balogh Norbert a leshatárról egyedül kilépve szép mozdulattal lőtte a vendégek kapujába. A kapott gól nem rázta fel túlságosan az újpestieket, a kispestiek jól és fegyelmezetten dolgoztak mezőnyben.
Gyorsabb és bátrabb újpesti támadójáték vezette fel a második félidőt, de egy elrontott Simon-zicceren kívül a vendégek sokáig nem jelentettek veszélyt Tujvel kapujára. A hajrában aztán három perc alatt mégis fordított az Újpest: Antonov egy lecsorgót értékesített közelről, Simon pedig újabb ziccernél már nem hibázott. A hajrá a Honvédé volt, de az eredmény nem változott, amihez Banai bravúrjára is szükség volt.
A kispestiek a bajnoki szezonban második hazai mérkőzésüket is 2-1-re bukták el, augusztus végén Kisvárda vette el tőlük vendégként a három pontot. Az Újpest közel öt év után nyert bajnokit a Honvéd vendégeként, akkor is 2-1-re győzött.

OTP Bank Liga, 5. forduló: Budapest Honvéd FC-Újpest FC 1-2 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2375 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Balogh N. (30.), illetve Antonov (77.), Simon (80.)
sárga lap: Bocskay (26.), Hidi (28.), illetve Onovo (76.), Tallo (83.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Batik, Lovric, Aliji - Bocskay (Kesztyűs, 73.), Hidi (Traore, 83.) - Szendrei, Gazdag, Zsótér (Ugrai, 65.) - Balogh N.

Újpest: Banai - Kastrati, Kutrumpisz, Máté (Bacsa, 92.), Antonov - Onovo - Pauljevic, Simon (Baosic, 88.), Mitrovic, Perosevic - Tallo