• 2024 04 26

Fucsovics legyőzte Medvegyevet

Pályafutása egyik legnagyobb győzelmét aratta a magyar

Három óra tizenhét perc alatt, négy játszmás csatában verte Fucsovics Márton a negyedik kiemelt Danyiil Medvegyevet a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

A US Openen bombaformában teniszező, és elődöntőig jutó orosz kezdte a mérkőzést egy meglehetősen nehezen megnyert adogtójátékkal. Fucsovics határozottan játszott, főleg tenyeres oldalról volt ellenállhatatlan, amivel meglepte a világranglistán ötödik riválisát. Sőt 4-4-nél egy break-kel, majd az i-re a pontot egy remek adogatójátékkal feltéve megnyerte az első játszmát. A második felvonás első hét játékában ötször is a fogadó örülhetett, összesen hat break volt, ám végül a rövidített játék döntött. Itt a magyar játékos összeszedettebben teniszezett, 2-3 után sorozatban öt pontot szerezve jutott 2-0-s előnyhöz. A játszma nem mindennapi körülmények között ért véget: Medvegyev a tiebreakben 5-3-as Fucsovics előnynél hosszút ütött, dühében széttörte ütőjét, és mivel korábbról már volt egy figyelmeztetése, a büntetőpontnak köszönhetően lett a magyaré a szett.
A harmadik etapra az orosz teniszező játéka feljavult, Fucsovicsé ugyanakkor rosszabb lett, így Medvegyev gyorsan szépített. A negyedik szett fordított forgatókönyv szerint alakult: a magyar játékos 1-0 után elvette Medvegyev adogatását, ezután hozta a sajátját, majd 4:1-nél egy újabb elnyert Medvegyev-adogatójáték eldöntötte a találkozó kimenetelét. 
Fucsovics a második fordulóban a spanyol Albert Ramos-Vinolasszal találkozik majd.

Francia nyílt teniszbajnokság, Roland Garros, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Fucsovics Márton (63.) - Danyiil Medvegyev (orosz, 5.) 6:4, 7:6 (7-3), 2:6, 6:1 

(fotó: AFP)