• 2024 04 20

Bognár György győzelemmel debütált

Megszerezte idei első győzelmét a Paks

A Paks a héten vezetőedzőnek kinevezett Bognár György első bajnoki mérkőzésén 4-0-ra legyőzte a vendég MTK Budapest együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának szombati játéknapján.

A szombati bajnoki után minden igazolni látszik a paksi vezetők döntését, amivel Osztermájer Gábort Bognár Györgyre cserélték a vezetőedzői pozícióban. Hiszen az új szakvezető győzelemmel debütált, nem is akármilyennel. Nagy kérdés így utólag, hogy a korábbi trénerrel nem kaphatott volna-e még egy kis időt? A koronavírus-járvány miatt a Paks két hétig nem tudott edzeni és hiába kért halasztást az FTC-től - a bajnokcsapat ugyan azóta vagy B csapatával állt ki a kupában, vagy ő maga kért halasztást-, a Fradi nem engedett. A végeredmény ismert, a Paks kikapott 5-0-ra a Groupama Arénában, Osztermájer Gábort pedig áthelyezték a klubon belül. Érkezett Bognár György, akinek volt ideje együtt készülni új csapatával (már nemcsak a fél gárdával), az eredmény pedig önmagáért beszélt szombaton. 

A MTK hiába kezdte jól a bajnokságot, az utolsó két fordulóban behúzták a kék-fehérek a kéziféket. Előbb vereség a ZTE-től otthon, majd most már kijelenthető túl vannak egy balsikerű paksi kiránduláson is. Egy kiegyenlített és unalmas első félidőt dobott fel Baki megmozdulása, aki büntetőt érően szabálytalankodott a 37. percben, amivel kettős hátrányba került a csapata. Baki ugyanis a második sárgáját kapta, Hanh pedig az első büntetőjét. A Paks gól és emberelőnybe került. 

A második félidő elején pedig öt perc alatt eldőlt a három pont sorsa. Az 52. percben Szakály növelte az előnyt, majd Hanh második gólját szerezte, ezúttal is tizenegyesből. Ikenne-King lökte el Bertust, Hanh pedig nem hibázott. De hogy ne csak büntetőből legyen eredményes, a 80. percben Hanh rúgott egy gólt akcióból is, így végül egy furcsa mesterhármassal állította a 4-0-ás végeredményt. 

Az MTK-nak volt helyzete, de Gera csak kapufáig jutott, míg a Hegedűs Mezei lövését védte bravúrral. 

Így a Paks immár négy pontos és ideiglenesen ellépett a kieső zónából. Persze az elhalasztott meccsek szezonjában az csak hónapok múlva derül ki, hogy hova pozíciónálható ez a két csapat. 

OTP Bank Liga, 5. forduló: Paksi FC-MTK Budapest 4-0 (1-0)
Paks, 1398 néző, v: Erdös
gólszerzők: Hahn (38., 57., 80., az első kettőt 11-esből), Szakály D. (52.)
kiállítva: Baki (37.)
sárga lap: Kulcsár (24.), Gévay (76.), illetve Bíró (17.), Mijatovic (30.), Baki (35., 37.)

Paks: Hegedüs - Osváth, Lorentz, Gévay, Szabó J. - Kulcsár (Szakály D., a szünetben), Windecker, Balogh, Bertus (Haraszti, 79.) - Hahn, Sajbán (Csősz, 72.)

MTK: Mijatovic - Ikenne-King, Baki, Nagy Zs., Herrera - Palincsár, Cseke, Mezei - Gera D. (Miovski, 67.), Bíró (Fereira, 42.), Schön (Kata, 61.)