• 2024 04 25

Három játszmában győzött a Kaposvár

A csütörtöki visszavágó formalitás

A kaposvár férfi rüplábda csapata Zágrábban kezdte meg szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőtornáján, és albán ellenfelét magabiztosan verte.

Háromcsapatosnak indult, de már a kezdés előtt két együttes párharcává alakult a Kaposvár Bajnokok Ligája selejtezője. A selejtező első fordulójában ugyanis hat hármas csoportra osztották a résztvevőket, ám az A-jelű trió, amelyben a Kaposvár is szerepelt, egyből meg is fogyatkozott. A házigazda Mladost Zagreb ugyanis a keretében fellelhető koronavírusos esetek miatt visszalépett a küzdelmektől. A somogyiaknak így csak egy párharcot kell megvívniuk a következő körbe kerülésért, ezt pedig az albán Erzeni Shijak ellen. Az első találkozó helyszíne nem is változott, hiszen Zágrábban találkoztak a felek, de a mérkőzés alapján, mintha a Kaposvár lett volna a házigazda. A magyar együttes ugyanis három sima szettben, egy óra alatt biztosan győzött albán riválisa ellen. Az első játszmát 25-16-ra, a másik kettőt 25-19-re nyerte a Kaposvár, amelyre még vár majd egy visszavágó, azonban az első meccs alapján úgy tűnik, hogy a továbbjutás kérdése már most eldőlt. 

A párharc visszavágóját eredetileg jövő kedden 18 órától rendezték volna Kaposváron, az első meccs után a két klub illetékesei megegyeztek, hogy a második találkozót csütörtökön 18 órától lejátsszák Zágrábban. A módosítást az európai szövetség és a jogtulajdonos televízió is jóváhagyta.

Röplabda férfi Bajnokok Ligája selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:

Fino Kaposvár-Erzeni Shijak (albán) 3-0 (16, 19, 19)