• 2024 04 26

Magabiztos győzelem Lettországban

Ötöt rúgtak a mieink a sereghajtónak

Meggyőző játákkal, remek győzelmet aratott a magyar női labdarúgó válogatott Lettország felett az Európa-bajnoki selejtezősorozat hatodik fordulójában.

Súlyös svédországi vereséget követően talán féltettük a magyar válogatottat a lettországi kiruccanás előtt. Feleslegesen. A mieink érett, magabiztos és hatékony játékot mutatva, több mint magabiztos győzelmet arattak vendéglátóik felett. Gyorsan magához ragadták a kezdeményezést a magyarok, és Zeller Dóra duplájával, valamint Pusztai Sára találatával az első fél órában eldöntötték a mérkőzést. A folytatásban is végig irányították a játékot a magyar lányok, újabb két gólt szereztek - ezúttal Turányi Lilla lőtt kettőt, kétséget sem hagyva afelől, hogy melyik a jobb csapat.  

   

"Az első félidő után szerettünk volna még rátenni egy lapáttal és még több gólt szerezni. Ennyi volt bennünk, ezen a mérkőzésen is kijött, hogy milyen helyzetben volt a csapat ezen a túrán, de a lányok kihozták a maximumot a meccsből. Ezért a három pontért jöttünk, rúgtunk öt gólt, megilleti a dicséret a lányokat. Elfáradtunk a végére, benne volt a lábunkban az elmúlt tíz nap és az előző meccs, ami egy egészen más ritmusú és színvonalú találkozó volt, így ez a meccs is nehéz volt, főleg idegenben. Szerencsére már az első félidőben szinte el tudtuk dönteni a három pont sorsát és sajnos sokkal több nem volt bennünk, de egy pillanatig nem volt kétséges, hogy mi irányítunk, az történik a pályán, amit mi szerencsénk" – értékelt a lefújást követően Markó Edina szövetségi kapitány.