• 2024 04 26

A jó helyzetkihasználás győzelmet érhet Lettországban

Hatodik Eb-selejtezőjére készül a női válogatott

Megszerezheti Lettországban második győzelmét a magyar női labdarúgó válogatott, amely Liepaja-ban hatodik Európa-bajnoki selejtező mérkőzését játsza kedden.

Már péntek óta Lettországban próbálja kiheverni a vb-ezüstérmes, csoportelső Svédország elleni súlyos vereséget a magyar női labdarúgó válogatott. Ám a hétvégi összetartásokon, már mindenki a következő feladatra, nevesül a sereghajtó lettek elleni találkozóra koncentrált. Jelenleg negyedik a magyar csapat a csoportjában Svédország, Izland és Szlovákia mögött. Fontos találkozó lesz a keddi a piros-fehér-zöld lányoknak, ugyanis a szlovákok tudtak nyerni Lettországban, így ha ez a mieinknek is sikerülne, nagy lépést tennének a reális cél, vagyis a csoportharmadik hely megszerzése felé. És ez nem elérhetetlen.

Ne a lettek elleni, hazai, 4-0-ás győzelemből induljunk ki, a csapat eddigi egyetlen győzelméből, hanem Markó Edina együttesének eddigi teljesítményéből. Az jól látszott a selejtező sorozat ezidáig lejátszott találkozóin, hogy a mieink egy félidőn át bárki ellen fel tudták venni a versenyt. Ha sorra vesszük az eddigi mérkőzéseket az izlandi rajt alkalmával 1-1 volt a szünet, 1-4 a vége. Következtek a svédek itthon, 0-1 a félidőben és 0-5 a végén. A szlovákok elleni, szenci találkozón 0-0-ás döntetlenre végeztek a mieink. Ezután következett a Szombathelyen elért 4-0-ás siker a magyar válogatott aktuális ellenfele ellen. Majd végül a vb-ezüstérmessel szembeni 0-8, ám a szünetben még 0-1 volt az állás, és a mieink helytállását nem segítette, hogy a 42. percben kiállította a játékvezető Bíró Barbarát, a csapat elsőszámú kapusát. Ő egyébként kiállítása miatt természetesen kedden nem játszhat, ám a kulcs nem ez, hanem a fegyelem és a helyzetkihasználás lesz a várhatóan betömörülő lettek ellen. A csapat képes nyerni, meglátjuk ki tudja e adni magából az elvégzett sok munkát. Ha sikerül kitolni a teljesítmény időhatárát a hátralévő három mérkőzésen, szép pillanatokat okozhat ez a csapat a szurkolóknak, és akár 7 pontot is szerezhet a hátralévő három mérkőzésén Lettország, Szlovákia ás Izland ellen, így biztosíthatja be a harmadik helyet a csoportban. Persze Izland ellen ez bravúr lenne, de célnak mindesetre nem rossz. Az északiak egyébként a jelen fordulóban otthon fogadják Svédország csapatát a csoportelsőségért zajló párharc "odavágóján".  

(Fotók: mlsz.hu)