• 2024 04 27

Bátor játékot vár a kapitány Törökországban

Nemzetek Ligája meccs előtt

Személyes okok miatt távol marad a magyar labdarúgó-válogatott következő két Nemzetek Ligája-mérkőzésétől Bese Barnabás és Bolla Bendegúz.

"Mindenki negatív, de nekünk pozitívnak kell lennünk. Optimistának. A pozitív nem a jó szó most." Ezzel a zárta a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya utolsó sajtótájékoztatóját, melyet szerda délelőtt az Illovszky stadionban. Marco Rossi tehát nem vesztette el a humorérzékét és optimista tudott maradni, annak ellenére, hogy az újabb védők kiválásával lassan már az lesz a kérdés, hogy kit állíthat be a hátsó alakzatba.  Igaz az olasz szakember a kapitánykodása alatt már megszokhatta a nehéz helyzeteket, és a törökök és oroszok elleni Nemzetek Ligája meccs előtt sem ideális a válogatott kerete, ahogy a kapitány elmondta: "Amíg az összse szóba jöhető játékossal számolni tudunk, addig esélyesek vagyunk az élcsapatok ellen is. De ha a sérülések miatt ez nem lehetséges, akkor már nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Horvátországban a középpályásaink hiányoztak, Walesben a védők, amit nem tudtunk pótolni. Azon dolgozunk, hogy azok az új játékosok, akik itt vannak velünk lehetőséget kapjanak. Ismerkedjenek a rendszerünkkel és bizonyítsanak, hogy van helyük benne."

A kapitány elmondása szerint az újoncok vélhetően csereként lépnek majd pályára, egy meccsen, ahol a válogatott nem játszik eredménykényszerben, de azért az sem másodlagos.

 

"Szeretném látni az emóciót a csapatban. Hosszú kilenc hónapon vagyunk túl és azon is dolgoznunk kellett, hogy ennek a hosszú szünetnek ne legyen nyoma a csapat játékán. Olyan játékosokat akarok látni, akik nem félnek játszani és kockáztatni 100 percen keresztül. Harcolni akarunk. Ezt szeretném látni a pályán. Egy csapatot, amelyik az első pillanattól az utolsóig harcol. Ha lesznek hibáink, az benne van a játékban, de küzdenünk kell megállás nélkül."

A Törökország-Magyarország Nemzetek Ligája csoportmérkőzést csütörtökön este háromnegyed kilenckor játszák Sivasban.