• 2024 03 28

Az NB1-es csapatok magabiztosak voltak a MOL Magyar Kupában

Csak a Fradi kapott gólt

Negyven mérkőzést játszottak szombaton a labdarúgó MOL Magyar Kupa 6. fordulójában. Az öt érdekelt OTP Bank Ligás csapat összesen 41 gólt rúgott ellenfelének, és csak a Fradi hálója zörgött meg.

Az első osztályú csapatok szombati Magyar Kupa meccsei közül az Iváncsa-Újpestet és Toponár-Puskás Akadémiát már pénteken, a Balassagyarmat-DVTK találkozót pedig szombaton reggel halasztották el a hazai csapatok koronavírus fertőzöttsége miatt. Ezt figyelembe véve mindenképpen örömteli volt, hogy a 43. sz. Építők-MTK meccset kapcsolatban nem merült fel ilyen probléma. A Budapest bajnokság első osztályában játszó kék-fehér mezes gárda a III. kerülte pályáján fogadta az első osztály hetedik helyén álló Hungária körútiakat, akik fél
perc után már vezettek is Miovszki góljával. A félidő felére pedig el is dőlt a továbbjutás kérdése. A vendégegyüttes kétszer is büntetőhöz jutott, előbb Lencse, majd Prosser is értékesítette a saját tizenegyesét, majd Lencse még akcióból megszerezte önmaga második, csapata negyedik gólját. Ezután már nagy csodára nem, további MTK gólokra és esetleges hazai szépítésre lehetett számítani. Nos az előbbi valósult csak meg. A fordulás után nem sokat kellett várni az újabb vendéggólokra és végül valódi gólgála lett a meccsből. Prosser ha nem is klasszikus mesterhármassal, de három góllal zárta a meccset, Miovszki is eljutott kettőig, pedig ekkor még csak a 60. percben jártak a csapatok. Az MTK végig komolyan véve a meccset, de komolyabb megerőltetés nélkül került be a legjobb 64 közé a Magyar Kupában. Schön Szabolcs gólja után alakult ki a 0-8-as végeredmény.

A többi ma érdekelt NB1-es is csapat magabiztosan jutott tovább 

Labdarúgó MOL Magyar Kupa, 6. forduló, a 64 közé kerülésért (az élvonalbeli csapatok mérkőzései):
43. sz. Építők SK (megyei I.)-MTK Budapest 0-8 (0-4)
Mohácsi TE 1888 (megyei I.)-Budafoki MTE 0-6 (0-2)
Mezőkeresztes VSE (megyei I.)-Zalaegerszeg 0-11 (0-4)
WATI-Kecskéd KSK (megyei I.) - Kisvárda Master Good 0-10 (0-4)
Ráckeve VAFC (megyei II.)-Ferencvárosi TC 1-6 (0-2)