• 2024 04 26

Veszprémi győzelem a nyitányon

Mindkét félidőben jobb volt a Nantes-nál a magyar bajnok

A Nantes otthonában kezdte a kézilabda Bajnokok Ligája szezont a Telekom Veszprém, és négygólos győzelemmel a tartsolyában utazhatott haza.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, azonban a Veszprém 3-3-nál utólérte ellenfelét. Sőt a félidő második felében állandósította kétgólos előnyét, amiből egyet a szünetre is sikerült megőriznie. A folytatásban gyorsult a vendégek játéka, és kreatív megoldások végén látványos gólokkal fejezte be támadásait a magyar bajnok. Elég csak Lékai lábközötti átadásából szerzett Manaszkov-gólra gondolni, amit a macedón a háta mögött ellőve szerzett. A második félidő derekán állt be először a végeredménybeli különbség, ekkor 21-17 volt a magyarok javára, aminél közelebb már nem tudtak zárkózni a nantes-iak az összecsapás utolsó negyedében. Összességében meggyőző és látványos játékot nyújtva magabiztosan nyerte idei első BL-mérkőzését a Veszprém, amely a SEHA-liga elődöntős, horvát PPD Zagreb ellen lép következő alkalommal pályára a sorozatban, hazai pályán.  

A másik magyar BL-érdekelt, a MOL-Pick Szeged csütörtökön fogadta volna a PSG csapatát, ám a magyarok karanténba kényszerülése miatt a mérkőzést elhalasztották.

Kézilabda férfi Bajnokok Ligája, 1. forduló:

HBC Nantes – Telekom Veszprém 24:28 (10:11)

HBC Nantes: Dumoulin, Nielsen – Lazarov 5, Rivera 4 (1), Gurbindo, Feliho, Bataille, Figueras 5, Ovnicek, Minne, Augustinussen 3, Pechmalbech 2, Milic, Damatrin, Monar 2, Briet 3

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Manaskov 5, Yahia 3, Moraes 1, Nilsson 5, Marguc 3 (1), Lauge, Strlek 1, Blagotinsek, Shishkarev, Nenadic 1, Maqueda 1, Lékai 4, Borozan 4

(Fotó: handballveszprem.hu)