• 2024 04 26

Négyet rúgott a Honvéd Diósgyőrben

Gazdag Dániel ismét emlékezetes gólt lőtt

Az eddig pont nélkül sereghajtó Budapest Honvéd 4-2-re győzött a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának szombati játéknapján.

A Honvéd kezdte jobban a mérkőzést és az első negyed óra végén Zsőtér révén meg is szerezte a vezetést. A gól után is támadásban maradtak a fővárosiak és Gazdag zseniális emelésével megduplázták előnyüket a 41. percben. A ritkán látható találat feletti ünneplésben megfeledkeztek a vendégek a védekezésről, amit ki is használt a Diósgyőr és a félidő utolsó öt percében egyenltett. Az első félidő végi adok-kapok óvatossá tette a csapatokat, ezért a folytatás mezőnyjátékot hozott, egészen a 60. percig, amikor Gazdag kontra után újra megzörgette a diósgyőri hálót, visszavéve a vezetést a kupagyőztesnek. Az utolsó fél órában mindkét csapat próbálkozott a gólszerzéssel, de már nem változott az eredmény a 90. percig, ekkor egy formás Honvéd-támadás végén Ugrai tette fel az i-re a pontot. A hosszabításban még egyenlíthetett volna a DVTK, ám a 93. percben Tujvel megfogta Iszlai büntetőjét, így maradt a kétgólos vendég előny a lefújásig. Összességében egy nagyszerű mérkőzésen a Budapest Honvéd idei legjobb játékával megérdemelten győzött Diósgyőrben és ha fegyelmezetlenségeit le tudja vetkőzni, eséllyel várhatja a Malmö csapatát az EL selejtezőjében csütörtökön.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 2-4 (2-2)
Diósgyőri Stadion, 3917 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Grozav (42.), Molnár G. (45+2.), illetve Zsótér (16.), Gazdag (41., 63.), Ugrai (89.)
sárga lap: Drazic (19.), Ivanovski (53.), Hegedűs J. (64.), Antal (70.), illetve Ugrai (39.), Gazdag (40.), Traore (86.)
kiállítva: Polgár (70.), Grozav (94.)

Diósgyőri VTK: Antal - Sesztakov, Polgár, Hegedűs J., Memolla - Molnár G. (Hasani, 78.), Iszlai, Rui Pedro (Max, 68.) - Drazic, Ivanovski (Szűcs, 74.), Grozav

Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Baráth, Batik, Aliji (Uzoma, 87.) - Ugrai, Hidi, Zsótér, Gazdag, Bocskay (Kesztyűs, a szünetben) - Balogh (Traore, 65.)