• 2020 09 28

Fehérvári siker a megyei rangadón

Az utolsó öt percben vesztett a Puskás Akadémia

A MOL Fehérvár FC 3-1-re nyert a vendég Puskás Akadémia ellen a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a csapatok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a lüktető játék a félidő közepére alábbhagyott. A Fehérvár egy formás támadás végén megszerezte a vezetést, onnantól fölénybe kerültek a hazaiak, az addig jól játszó Puskás Akadémiát pedig láthatóan megfogta a bekapott gól.
A szünetben kettőt cseréltek a vendégek, akik ismét felpörgették a játékukat és a csereként beállt Josip Knezevic szabadrúgásával kiegyenlítettek. A Vidi is próbált ritmust váltani, de sokáig pontatlanul játszott. A találkozó végéhez közeledve Ivan Petrjak ismét előnyhöz juttatta a Fehérvárt, innentől pedig már nem volt kérdéses, hogy megnyerik a meccset a vendéglátók.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
MOL Fehérvár FC - Puskás Akadémia FC 3-1 (1-0)
Mol Aréna Sóstó, 3011 néző, v.: Iványi
gólszerző: Nikolics (28.), Petrjak (84.), Zivzivadze (91.), illetve Knezevic (57.)
sárga lap: Fiola (27.), Alef (33.), Houri (51.), Musliu (55.), illetve Plsek (8.), Baluta (16.), Nagy Zs. (49.)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Nego, Musliu, Stopira, Fiola - Houri, Alef (Nikolov 59.) - Bamgboye, Evandro (Hodzic 72.), Petrjak - Nikolics (Zivzivadze 79.)

Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Tamás N., Hadzsiev, Nagy Zs., Deutsch L. - Plsek - Komáromi, Baluta (Knezevic a szünetben), Ganbayar (Mance a szünetben), Corbu (Vizler 75.) - Kiss T.