• 2024 04 24

A Mezőkövesd legyőzte a Budafokot

Kevés helyzet, egy gól

A Mezőkövesd hazai pályán 1-0-ra legyőzte az újonc Budafokot a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának szombati játéknapján.

Kuttor Attila a hazaiak és Csizmadia Csaba a vendégek mestere régi jóbarátként köszöntötte egymást a mérkőzés előtt, és az első játékrészben a pályán is barátságos pontosztozkodás kinézete volt a játéknak. Ugyan a Mezőkövesd agilisabb volt, ám egy-két helyzettől eltekintve eseménytelen volt az első 45 perc. A fordulás után aztán gyorsan eldőlt minden. A vendégek létszámfölényben vezettek egy kontrát, azonban az utolsó átadást elrontották, amiből lefordult a hazai csapat és a támadás végén Szerderov volt eredményes. A folytatásban a korábban megszokott mederben folyt a mérkőzés, a meddő mezőnyjáték mellé kevés helyzet párosult. Így végül egygólos Mezőkövesd győzelemmel zárult a találkozó. 

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Mezőkövesd Zsóry-Budafoki MTE 1-0 (0-0)
Mezőkövesd, 1868 néző, v.: Farkas
gólszerző: Szerderov (50.)
sárga lap: Neszterov (8.), Lakveheliani (28.), Jurina (85.), illetve Filkor (1.), Romic (45.), Vaszicsku (48.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Neszterov, Katanec, Lakveheliani - Karnyickij - Cseri, Szeles (Meszhi, 66.), Berecz, Besirovic (Jurina, 71.) - Szerderov (Andril, 63.)

Budafoki MTE: Póser - Margitics, Romic, Vaszicsku, Medgyes - Filkor (Micsinai, 39.), Oláh B. - Szabó M., Lőrinczy (Kulcsár, 71.), Skribek (Ihrig-Farkas, 65.) - Kovács D.