• 2024 03 29

Puskás-győzelem az Újpest ellen

A tartalékos felcsútiak végig fölényben voltak

A Puskás Akadémia hazai pályán 3-2-re győzött a találkozót kettős emberhátrányban befejező Újpest ellen vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában.

Csakúgy, mint hét közben a Hammarby elleni kupacsatán, ezúttal is a pozitív koronavírus-teszteredmények alakították ki a Puskás Akadémia összeállítását, és így ezúttal is sok fiatallal a csapatban vette fel a versenyt ellenfelével a felcsúti gárda. Ám a tartalékos összeállítás ellenére gyorsan vezetést szereztek a hazaiak, mégpedig az élete első NB1-es mérkőzését játszó Komáromi György találatával. Sőt továbbra is nagy fölényben játszott a vendéglátó, ami egyébként jellemző volt az egész mérkőzésre. Úgy tűnt az első félidő végén döntő mozzanat történt, amikor Stiebert törlesztésért kiállították, és ezzel az Újpest emberhátrányba került, ám a fővárosiak váratlanul egyenlíteni tudtak az ezúttal is eredményes Simon Krisztián révén. A fordulás után aztán rögtön betalált a Puskás, sőt tovább rohamozva először kapufáig jutott, majd a hajrában, 11-esből kettőre növelte előnyét. A lila-fehérek nem adták fel, két perccel később megint egy gólra zárkóztak, ám idejük már nem volt az egyenlítésre. 

OTP Bank Liga, 3. forduló:

Puskás Akadémia FC - Újpest FC 3-2 (1-1)

Pancho Aréna v.: Karakó
gólszerző: Komáromi (11.), Szolnoki (49.), Plsek (83. - 11-esből), illetve Simon K. (44.), Máté Zs. (86.)
sárga lap: Szolnoki (69.), Komáromi (81.), Nagy Zs. (86.), illetve Burekovic (21., 92.), Simon K. (54.), Gigic (90.)
piros lap: Stieber Z. (41.), Burekovic (92.)

PAFC: Auerbach - Szolnoki, Spandler, Hadzsiev, Deutsch L.- Radics, Plsek (Vizler 91.) - Kiss T. Ganbayar (Corbu 63.), Nagy Zs. - Komáromi

Újpest: Pajovic - Pauljevic (Gigic 79.), Máté Zs., Csongvai (Szakály P. 84.), Burekovic - Nwobodo, Onovo - Simon K., Mitrovic, Stieber Z. - Bacsa (Bjelos 70.)